Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Automata hegesztőpajzs, a biztos védelem

2020. augusztus 21
3279
Automata hegesztőpajzs, a biztos védelem

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni a munkafolyamatok során a balesetvédelem fontosságát, hiszen a munkabalesetek igen nagy százalékban megelőzhetőek. Hegesztés alkalmával alapfelszerelésnek számítanak a védőpajzsok, kötények és a kesztyűk, amelyek megfelelő biztonságot nyújtanak a többezer fokos hőmérséklettel szemben.

 

Minőség a védelem nevében

Biztosan sokan tapasztalták már – akár kezdő barkácsolók, akár profi szakemberek – hogy mennyit számítanak a megfelelő eszközök és berendezések az igényes munkához. Nem csak egyszerűbbé teszik az életet, de rengeteg időt megspórolhatnak számunkra csupán azzal, hogy többet tudnak a kézi vezérlésnél. Így van ez védőfelszerelések esetében is, ugyanis egy hegesztőpajzs automata funkcióval ellátva merőben új ajtókat nyithat meg előttünk. Persze, ebbe még bele kell kalkulálni azt is, hogy számos esetben hagyományos hegesztőpajzzsal tanulnak meg hegeszteni az emberek, utána ez válik a megszokottá és a rutint nehéz felülírni új dolgokkal. Azonban lássuk be, hogy tényleg sokat segíthet, ha nem kell minden áldott alkalommal fel-le hajtogatni a fejpajzsot, emellett még pontosan eltalálni a varrat indításának helyét és szép végeredménnyel zárni a folyamatot. Pontosan erre a célra született meg az automata hegesztőpajzs, hogy megkönnyítse a munkát és a megszokott szép munkákból még szebbek szülessenek.

 

 

Aktuális automata hegesztőpajzs kínálatunk >

 

 

Elsősorban a munkavédelmi előírások szempontjából kell, hogy megalkuvás nélkül megfeleljen, ez pedig a szem és az arc védelme. Sajnos rengeteg rossz minőségű, alacsony színvonalú gyártmánnyal és utánzattal lehet összefutni, amelyek olcsóságuk mellett abszolút nem megbízhatóak. Mielőtt belemennénk a pro és kontra érvekbe a két véglet között, tisztázzuk le, hogy semmilyen szempontból nem érdemes bóvli védőpajzsra beruházni, hiszen a szemünk világát kockáztatjuk vele.

 

Mitől jobb az automata hegesztőpajzs?

Míg a hagyományos fejpajzsok és kézi pajzsok üvege alapjáraton sötét vagy fényre sötétedő, addig a modernebb, automatizált társaik felismerik a fényt ívgyújtáskor és ezzel arányosan sötétednek be, vagy világosodnak ki. A régimódi pajzsokat folyamatosan fel-le kell hajtogatni az arcunk előtt, egy-egy ívgyújtás előtt, ami nemcsak megszakítja a hegesztés folyamatát, de kényelmetlen és időigényes. Számos hegesztőpajzs automata rendszerrel lett ellátva annak érdekében, hogy ezeket a problémákat kiküszöbölje és gördülékenyebbé tegye a munkát. A beépített sötétedő szűrőüveg olyan védőfokozattal rendelkezik, amelyet úgynevezett DIN számmal (vagy értékkel) mérnek. Minél magasabb DIN érték van feltüntetve a pajzson, annál nagyobb mértékben vált sötétre az üveg az ív fényére reagálva. Ennek köszönhetően kiválóan védi a szemeket az UV-sugárzástól, illetve a keletkező több ezer Celsius fokos hőtől és a szikrázástól. Az érzékenységük személyre szabottan előre beállítható, hiszen nem mindig ugyanúgy hegesztünk és ugyanolyan munkához használjuk a védőpajzsot.

 

Automata hegesztőpajzs segítségével a megfelelő biztonságért

 

Van, aki bizonytalanul áll ehhez a technológiához, tart tőle, hogy nem sötétül el elég gyorsan ívgyújtáskor, viszont megnyugtatásul szolgáljon, hogy működési szabvány határozza meg az elsötétülési időt. Az ív megszűnését követően, a kivilágosodott előlapon átlátva könnyedén utókezelhetjük a készített varratot, anélkül hogy egy picit is megmozdítanánk fejpajzsunkat. Használat előtt érdemes minden alkalommal ellenőrizni az automata hegesztőpajzs működését, bármivel ami fényt bocsát ki, hogy előidézzük az elsötétedést. Fontos, hogy hegesztés közben tartsuk a biztonságos használhatósági távolságot a hegesztőívtől. Sérülés, megrongálódás esetén ne használjuk tovább a hegesztőpajzsot, cseréltessük a szükséges részeket, védőlapot, valamint kizárólag a megadott tisztítószerrel kezeljük le a felületet (alkohollal ne próbálkozzunk).

Kényelmi szempont tekintetében is jobb megoldásnak bizonyul egy automata hegesztőpajzs, azon felül, hogy nem kell minden alkalommal felhajtanunk, ha végeztünk egy varrattal. Másrészt az, hogy hosszútávon tudunk benne dolgozni anélkül, hogy hozzá kéne érnünk, megnöveli a biztonságos munkavégzést, hiszen az arc folyamatos takarásban van. Az egyszerűbb fejpajzsokat még elemmel látják el, a komolyabb darabok azonban már napelemmel üzemelnek annak érdekében, hogy bármikor használatunkba állíthassuk, hiszen hegesztés közben is töltődik. Szerencsére ma már számtalan jó minőségű hegesztőpajzs közül válogathatunk igényeinkhez mérten, egyszerűbb vagy multifunkciós beállításokkal, hogy biztosan olyat válasszunk, amely hosszú évekig kiszolgál majd bennünket.

 

 

Tekintse meg automata hegesztőpajzs kínálatunkat >

 

Címkék
Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény