Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Az ipari porszívó remek választás otthonra is

2020. július 10
1370
Az ipari porszívó remek választás otthonra is

Az egyik legáltalánosabb otthoni takarítóeszközünk kétség kívül a porszívó, hiszen gyorsan és látványosan szabadulhatunk meg a hajszálaktól és porcicáktól segítségével. Előszeretettel használjuk a száraz szennyeződések feltakarításához, azonban ha valami kifolyik, a nedvességet már nem tudjuk ilyen könnyen feltakarítani. Erre a problémára fejlesztették ki a száraz-nedves porszívókat, hogy minden problémával megbirkózzanak.

 

Porszívó nem csak otthonra

A rengeteg féle-fajta porszívó közül érdemes olyat beszerezni, ami minél több célra alkalmazható, minél több helyzetben. Ilyen esetben igen jó választásnak bizonyul az ipari porszívó, ugyanis masszív felépítésének köszönhetően gyárakban és ipari területeken is előszeretettel alkalmazzák. Ezen száraz-nedves porszívók nagy előnye a többivel szemben, hogy kifolyt, folyékony és vegyes anyagokat egyaránt fel tudunk szívni velük. A makacs szennyeződéseket nagy hatékonysággal tüntetik el működési mechanikájuknak köszönhetően, hiszen először vizet bocsátanak ki, amit azonnal vissza is szívnak. Éppen ezért használhatjuk otthonunkban, ha gyors megoldásra vágyunk, valamint a fészerben is nagy segítségünkre válhat. Ipari munkaterületeken sokszor nincs sok idő takarítással foglalkozni, főleg ha több komponensű szennyeződésről van szó. Az összesöprés, felmosás sokkal körülményesebb és hosszabb folyamat, mint egyszerűen felszívni azt, ami kiborult, állagától függetlenül. Az ipari porszívó belsejében egy nemesacél vizestartály található, amelybe a felszívott nedves tartalom kerül. Ebben az esetben habszűrő védi a motort a nedvesedéstől. Ezen felül van egy másik funkciója, amely csak száraz szívásra alkalmas, amelyhez porzsák használata szükséges. Fontos, hogy a tartályból megfelelően ürítsük ki a vizet és szárítsuk ki, hogy a kórokozók (baktériumok, gombák) ne telepedhessenek meg benne, illetve hogy a nedvesség ne áztassa el a porzsákot. Rendelkezik továbbá egy praktikus fújó funkcióval is, melynek segítségével egyszerűen portalaníhatjuk a szűk helyeket, amit aztán fel is szívhatunk.

 

Aktuális ipari porszívó kínálatunk >

 

Hatékony és mobilis

Sokan attól tartanak, hogy az ipari porszívó méretei miatt nem fog elférni otthon, ezért inkább hagyományosat választanak. Ez azért nem állja meg a helyét, mert egyrészt ezek a berendezések inkább magasak, mint szélesek, ezért könnyen elhelyezhetők, ha használaton kívül vannak. Másrészt, hatékonyságukat tekintve messze meghaladják a szokványos társaikét, valamint kerekeiknek (szám szerint négy) köszönhetően rendkívül mobilisak. Egyértelműnek tűnik, hogy otthoni körülmények között nincs szükség jelentős mértékű mozgathatóságra, azonban üzemi területeken több akadályba is ütközhetünk. Szerencsére ez a fajta porszívó kialakításának köszönhetően igen alkalmazkodóképes, így a küszöbök és törmelékek sem jelenthetnek akadályt.

 

egy ipari porszívó otthonunkban is kiváló segítség a takarításban

 

Méreteikben is rendkívül változatosak, amit a tartály nagysága határoz meg, így belőhetjük mekkorára lesz szükségünk kihasználtság szempontjából. Súlyuk is a vizestartály méretéhez viszonyíthatóan változik, azonban alapvetően üres tartállyal körülbelül már 3 kg-tól találhatunk megfelelő berendezést. Multifunkciós fejének köszönhetően sima és egyenetlen felületen (mint például szőnyegen vagy törmeléken) egyaránt használható. Felvetődik a kérdés, hogy miként gyűjti magába a porszívó a koszt úgy, hogy ne engedje vissza a vízzel együtt. A tartályban lévő víz a nagymértékű energia következtében nagy sebességű örvénylésbe kezd, ami csapdába ejti a felszívott száraz részecskéket. A vízben csapdába eső kosz és por ennek köszönhetően nem tud kikerülni a rendszerből. Továbbá olyan kimeneti légszűrővel is rendelkezik, amely száraz szívás során sem engedi visszakerülni a légtérbe a legapróbb szemcséket sem. Ennek köszönhetően allergiások, kisgyermekek, asztmások számára javíthatunk a levegő minőségén, hiszen az allergizáló anyagokat is egyszerűen kiszűrhetjük vele.

 

Üzemi használatra

Ahogy már fentebb említettük, ezek a száraz-nedves porszívók ipari felhasználásra is tökéletesen alkalmasak, sőt egyes darabjait kifejezetten erre a célra teremtették. Természetesen ide már a nagyobb és robosztusabb gépek alkalmasabbak, amelyek kialakításuknak köszönhetően kiválóan alkalmazkodnak a terepi felületekhez. A nagy vizestartály megtelítődésével sem kell attól tartani, hogy cipelni kéne a nehéz porszívót, ugyanis a szerkezet alján vízleeresztő csavart találunk a könnyű kiürítés érdekében. Egy szó mint száz, az ipari porszívók jelentősen megkönnyítik a takarítást, mind otthoni, mind nagyüzemi körülmények között.

 

Tekintse meg aktuális ipari porszívó kínálatunk >

címkék:
Címkék
Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény