Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Powerbank és bikázó egybegyúrva

2020. április 19
1185
Powerbank és bikázó egybegyúrva

Manapság szinte elképzelhetetlen lenne az élet mobiltelefon vagy autó nélkül, ugyanígy ezek az eszközök is elképzelhetetlenek akkumulátor nélkül. Az elektromos áram tárolására alkalmas akkumulátorok első példányai kicsit több mint másfél évszázada látták meg a napvilágot. Persze azóta sokat fejlődtek, több elven működő szerkezetek is létrejöttek (például a zselés), de lényegében az ólom-kénsavas alapú akkumulátorok terjedtek el világszerte. Idővel egyre jobban csökkent a méretük és az előzetesen munkára használt akkukat járműindítási célokra kezdték alkalmazni, így jöttek létre az első autó akkumulátorok.

 

Töltési idő kiválasztása


Az akkumulátor töltése nem feltétlenül a két fél csatlakoztatásával ér véget, hiszen többféle mód közül lehet választani annak tekintetében, hogy éppen melyik a legoptimálisabb. A legáltalánosabb természetesen a normál töltés, ezt használják leggyakrabban, amely folyamat során töltőárammal a maximum gázképződési határig töltődik az akkumulátor. Ezzel a teljes töltöttség 80-85%-a körül fog megállni, ezután vagy megszakítjuk a töltési folyamatot vagy pedig csökkentjük úgy, hogy közben szinten tartjuk a feszültséget. A modern töltők ezt már teljesen automatikusan végzik a teljes kapacitás eléréséig, majd maguktól lekapcsolnak. Abban az esetben alkalmazzuk a gyorstöltést, ha kevés idő áll rendelkezésre, ekkor nagy kezdeti töltőárammal (akár a normál áram 10-15-szörösével) indítjuk meg a folyamatot. Ezt a kezdeti értéket folyamatosan csökkenteni kell – sok modern töltőberendezés hőmérsékletérzékelővel ellátott, így automatikusan csökkenti vagy lekapcsolja a töltőt bizonyos Celsiusfok felett. A gyorstöltés egy kevésbé jó hatásfokú töltés a normálhoz képest és erősebb gázképződéssel jár.

Ezen a két töltési módon felül létezik egy úgynevezett csepptöltés, amelyet a hosszú időn át tárolt és használaton kívül helyezett akkumulátoroknál használnak. Lényege, hogy megakadályozza a belső kristályosodási folyamatokat, ami nagymértékben rontja a tárolóképességet és az akku végét jelentheti. Csepptöltés során folyamatosan vagy időszakosan nagyon alacsony töltőáramot (0,0005-0,01C) adagolunk az eszközbe. Fontos megjegyezni, hogy a szulfátosodás megelőzésére szolgál, nem pedig annak visszafordítására.

 

Hasznos hibridek


Alapjáraton az autó működése közben a generátornak köszönhető, hogy az akkumulátor töltött állapotban marad, azonban előfordulhatnak váratlan problémák, melynek következtében teljesen lemerülnek. Legyen az egy égve hagyott lámpa, vagy akár hirtelen bekövetkezett, szélsőséges időjárás, nagy meleg vagy fagyos hideg, teljesen leszívhatja az akkumulátort. Ilyenkor kerül elő az akkutöltő, ami jobb esetben kéznél van. Szerencsére napjainkban már számos jobbnál-jobb akkumulátor töltő közül lehet válogatni, amelyek teljes mértékben megfelelnek az elvárt igényeknek. Ezen felül már olyan hibridekkel és módosításokkal is találkozhatunk, mint a powerbank és a bikázó egyesítése, ami egymagában is több funkció kiszolgálására alkalmas. A legtöbb autóban eleve elhelyeznek egy akkumulátor érintkezőt (bikázó pontot) annak érdekében, hogy egyből a kocsi motorházában lehessen tölteni azt.

 

mastroweld töltő-indítóakkumulátorhoz hatékony töltő-indító

Ajánlatunk: Mastroweld töltő-indítók 3 év garanciával


Ugyanez igaz a Mastroweld töltő-indítókra is, amelyek használata során nem szükséges az akkumulátor lecsatlakoztatása a járműről. Segítségével az autót akár azonnal indíthatjuk is, még abban az esetben is, ha az akksi teljesen le van merülve. Megbízható technológiájának köszönhetően több védelmi rendszerrel van ellátva, úgy mint a túlterheltség, a polaritás vagy a rövidzár elleni védelem, például a csipeszek véletlenszerű összeérintése esetén. Polaritásvédelemre azért van nagy szükség, ha a csipeszek fordítva kerülnének fel a sarukra, ekkor az olvadóbiztosíték védi meg az eszközt. Ugyancsak fel van szerelve előlapi biztosítékkal, valamint hőkioldóval egyaránt, amely túlzottan magas áram leadásakor az akku felé automatikusan kiold. Akkumulátor töltés előtt érdemes ellenőrizni az elektrolit szintet, ugyanis ha nem lepi el teljesen az elemeket, akkor szükséges feltölteni desztillált vízzel. Csak és kizárólag azonos töltőt használjunk az akkumulátorral, tehát egy 12V-os akku esetében 12V-os töltést kell alkalmaznunk.
Noha a Mastroweld töltő-indítók átlagosan 20kg körül mozognak, kerekekkel vannak felszerelve, hogy mozgatásuk ne jelentsen problémát. Viszonylag kis méreteinek köszönhetően nem csak a garázsban, de akár a csomagtartóban is elfér, ami felettébb jól jöhet nagyobb utazások alkalmával, így ha beüt a baj, magunk is megoldhatjuk a problémát.

 

 

Tekintsd meg akkumulátortöltő, indító kínálatunkat >>

 

 

 

 

címkék:
Címkék
Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény