Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Sarokcsiszolók többféle használatra

2020. június 07
760
Sarokcsiszolók többféle használatra

Szerencsére a barkács sarokcsiszolók között is akadnak okos, kézhezálló darabok. Ez miért is fontos felvetés? Sokan csak kiegészítő szerszámként tekintenek a sarokcsiszolókra, hiszen esetenként csak mellékesen használják őket. Ilyen alkalom lehet a helyszíni szereléseket igénylő feladatok, mint például a burkolókövek vágása vagy fémcsövek darabolása. Ezek a kisméretű sarokcsiszoló gépek akkumulátorról üzemelnek, így sem áram, sem pedig konnektor vagy hosszabbító nem kell a használatához. Ez javában megkönnyíti a mesteremberek életét, hiszen a szó szerint zsebre vágható, kézbeillő sarokcsiszoló használata így már tényleg csak a gyakorlottságon és a rutinon múlik. Amennyiben időszakos alkalmazásra szeretnénk csupán használni ezeket a kis szerszámokat, mondjuk egy-egy órát alkalmanként, úgy bőven eleget tesz egy barkács csiszoló az elvárásoknak. Viszont amennyiben nagyobb elvárásokat támasztunk a szerszámgépünk felé, amit többször vagy több időn keresztül használnánk egyhuzamban, abban az esetben ne barkácsgépben gondolkodjunk. Egy magasabb kategóriájú berendezés nem fog ennyire túlmelegedni, ha tovább használjuk egy óránál. Továbbá akkor érdemes barkács csiszolót beszerezni, ha mondjuk otthoni munkálatokra alkalmaznánk és nem ipari körülmények között adják kézről-kézre egymás között az emberek.

 

Profi sarokcsiszoló használata


Meglepődve tapasztalhatjuk, hogy a szinte ugyanúgy kinéző, ugyanattól a gyártótól származó barkács és ipari gépek ára között nagy különbség mutatkozik. Az ismeretlen márkák esetén persze szembejöhet olcsóbb kivitelezésű darab, azonban itt a bizalmatlanság a legnagyobb eltántorító ok. Lássuk miért is kerülnek annyiba amennyibe a profi berendezések. Főként ipari körülmények között van nagy szükség időtálló sarokcsiszolókra, főleg abban az esetben, ha napi szinten több órán át folyamatos használatnak vannak kitéve. Ezek a berendezések nem melegszenek túl akkor sem, ha nagyobb terhelést kapnak, illetve számos ’gazdája’ van és mindenki használja. Ezek a sarokcsiszolók már vezetékes árammal működnek, súlyuk néhány kilogramm körül mozog a kényelmes használat érdekében. Ahhoz, hogy ne csak vágásra, de polírozásra is használható legyen az eszköz, érdemes egy kombinált gépet beszerezni, amely képes a fordulatszám szabályozásra. 

Lehet, hogy különbség mutatkozik az árban (általában 5-10 ezer forint) az ugyanolyan gyártmányú gépekhez képest, azonban ha ténylegesen kihasználjuk mindkét módját, lényegesen hamar megtérül a befektetés. A professzionális kivitelezés, a minőségi alapanyagok és a gondos belső felépítés mind mind hozzájárulnak ahhoz, hogy hosszútávon kiválóan működő és időtálló berendezést birtokolhassunk. Ennek fényében már egyértelmű, miért érik meg a csúcsminőségű csiszológépek az árukat. Ezen felül nem utolsó dolog az sem, hogy ezek az eszközök márkaszervizzel, könnyen elérhető pótalkatrészekkel, valamint garanciával rendelkeznek. Belegondolva, egy olcsó gép esetén, ha elromlik előbb veszünk egy új, szintén olcsó gépet, hiszen nem érné meg kicseréltetni az alkatrészt. Más esetben, egy ismeretlen márkánál nagy valószínűséggel nem tudunk új alkatrészt beszereztetni, pláne nem vihetjük márkaboltba, ha nincs az országban. Ez is egyenes ágon vezet ahhoz, hogy új berendezést vegyünk, immár előzetesen kidobott több tízezer forinttal a hátunk mögött. Egy szó, mint száz, érdemes eleinte több pénzt áldozni a minőségi szerszámokra, mint párévente újat vásárolni silány kivitelezésben.


címkék:
Címkék
Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény