Menü
+36309689279 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36309689279 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Ipari porszívók

Száraz-nedves porszívó

A száraz-nedves porszívó ideális választást jelenthet, ha robusztus megoldást szeretnénk választani. Be kell vallanunk, hogy a porszívózás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé, pláne abban az esetben, ha egy nagyméretű robusztus gépet kell magunkkal vonszolni. Ennek ellenére a száraz-nedves porszívó mégis szerencsés választást jelenthet, ezért érdemes megismernünk az alapvető tulajdonságait.A száraz-nedves porszívók tulajdonképpen más működési elvet képviselnek, mint a vizes közeg nélkül működő társaik. Míg a legtöbb porszívó esetében a vákuumhatás és szűrőrendszer végzi a munkát, addig a vízszűrős porszívók esetében a feladatot részben egy víztartály látja el. A szívóhatás ezeknél a gépeknél is hasonló módon érvényesül, a szűrést azonban nem porzsák, HEPA szűrő vagy más szűrőbetét látja el, hanem a tartályba töltött csapvíz. Az elv relatív egyszerű; a vizes közeg felett keringő porszemek találkoznak a vízzel, ahol csapdába esnek. A módszer rendkívül hatékonynak tűnik, tulajdonképpen hasonló hatásfokról beszélhetünk, mint a hagyományosabbnak tekintett száraz porszívók esetén. Mivel a mai modern szűrőknek köszönhetően a porszemek rendkívül hatékonyan szűrhetők, így a vizes közeg nem jelent nagy előrelépést. Általánosságban tehát a hatékony és korszerű szűrőrendszerekkel szerelt száraz porszívókhoz hasonlítható az eredményességük.Fontos elmondani velük kapcsolatban, hogy minden használat után ki kell ürítenünk a tartályukat, illetve meg kell szárítanunk, mielőtt elpakoljuk vagy összeszereljük. A tartályban felejtett koszos víz törvényszerűen beposhad és büdössé válik, így nem érdemes arra számítanunk, hogy megspórolhatunk egy ürítést és feltöltést, illetve két egymást követő alkalommal is használhatjuk a gépet egyetlen feltöltéssel.A vízszűrős porszívók legnagyobb előnye abban mutatkozik meg, hogy a vizes közeg teljes egészében megköti a porszemeket, így ürítés során sem kell irritációtól tartaniuk azoknak, akik porérzékenységtől vagy allergiától szenvednek. Végezetül egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a vízszűrős porszívóknak van létjogosultsága a piacon; ha minimalizálni szeretnénk a készülékből visszakerülő porszemek és allergének mennyiségét, a száraz-nedves porszívók jó választást jelenthetnek.Minél nehezebb a takarítási feladat, annál jobb porszívóra van szükség. Ezek az ipari felhasználásra készült gépek bármilyen típusú szennyeződéssel szemben hatékony munkát végeznek, stabilan és hatékonyan teszik a dolgukat.

 

Mitől ipari egy ipari porszívó?

Egy átlagos ipari porszívó nagyjából 45-80 cm magas és 10-25 kg.Mint látszik a számokban, a háztartási gépekhez képest az egyik legnagyobb különbség a méret. Ez persze indokolt. A profi használat miatt fontos, hogy a tartály lehetőleg nagy legyen, ráadásul a gép külsejének strapabírónak kell lennie, főként a kerekeknek, hiszen egy építkezésen komolyabb gondokkal kell megküzdeni, mint a küszöb, vagy a szőnyeg.Az ipari porszívót jóval extrémebb helyeken használjuk, mint az otthoni gépeket, így az egyik legjelentősebb különbség az ipari porszívók anyagkezelése. Itt arra gondolok, hogy nem csupán a porcicákat, és a hajszálakat tudjuk fele felszívni, hanem vizet, robbanásveszélyes anyagokat, ipari vegyszereket, allergén anyagokat is. Ráadásul mindehhez különböző porosztályokat (később részletezem őket) használnak a gyártók, hogy mindenki számára tökéletesen egyértelmű legyen, melyik porszívó milyen porokhoz, szennyeződésekhez használható.MILYEN ELŐNYEI VANNAK A PORSZÍVÓKNAK ÉS A NEDVES PORSZÍVÓKNAK AZ IPAR SZÁMÁRA?

Ipari használtra készült modelljeink mindegyike használható klasszikus padlótisztító porszívóként, amellyel eltávolíthatók a szokásos szennyeződések a szőnyegekről vagy a kemény padlókról. Ezenfelül az ipari porszívók több funkcionalitással rendelkeznek a nagyobb kihívások miatt:

 

 • A magánhasználatú modelleknél nagyobb szívási teljesítmény áll rendelkezésre a nagyobb és intenzívebben szennyezett felületek megtisztításához.
 • Hosszú élettartamú és kiváló minőségű alkatrészek garantáljak a napi használhatóságot intenzív és tartós használat mellett.
 • Az iparban előforduló szennyeződésekhez készült speciális szűrők nagyobb tisztítási teljesítményt biztosítanak.
 • A könnyen járó görgők, a hosszabb kábelek és tömlők, valamint a készülék mobilabb szerkezete nagy hatókörű működést és könnyű mozgathatóságot biztosít.

A nedves szívásra is képes modellek ezenkívül képesek a folyadékok felszívására is, amelyek az építkezéseken vagy az üzemben biztonsági kockázatot jelenthetnek. Ezek a kombinált modellek néhány mozdulattal átkapcsolhatók szárazról nedves üzemre.

 

MIKOR HASZNÁLJAK NEDVES PORSZÍVÓT, ÉS MIKOR PORSZÍVÓT?

A Tudnivalók a porszívók kiválasztásáról és a poro, miért fontos, hogy a megfelelő készülék kiválasztása a használati igények alapos mérlegelésén alapuljon.Röviden szólva a nedves porszívók a folyadékok felvételére, a száraz porszívók pedig a különböző porok felszívására szolgálnak. A kombinált készülékeknél a funkció szűrőcsere és tartozékokkal való kiegészítés nélkül egyszerűen átkapcsolható.A szűrők és a teljes szűrőrendszer meghatározza, milyen porosztályok, szemcseméretek, illetve milyen összetételű folyadékok szívhatók fel. Jellemző példák:

 

 • A forgácsot, amely olajtartalmú folyadékokkal együtt fordul elő, forgácselszívóval kell felvenni, amely képes elválasztani a szilárd anyagokat a folyadékoktól.
 • A hamuhoz és más finom porokhoz nagy szűrőfelület, nagy elválasztási teljesítmény és speciális tulajdonságok szükségesek, ha egészségre veszélyes vagy robbanásveszélyes porokat kell felszívni.
 • A durva szennyeződések és a durva szemcsék elsősorban nagy teljesítményt és nagy űrtartalmú felfogótartályt igényelnek.
 • A folyadékokhoz megfelelő nedves porszívó szükséges, amely használható semleges, vegyszer- vagy olajtartalmú folyadékokhoz.

 

 

 

 

 

Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény
 • 5000+
  elégedett vásárló
 • 30 napos
  pénzvisszafizetési garancia
 • 100%
  megbízható bolt
 • 100%
  minőségi termékek