Menü
+36309689279 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36309689279 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Kompresszorok

 Egy kompresszorban atmoszférikus levegőt sűrítünk mechanikus energia hozzáadásával magasabb nyomáspotenciálra. A bezárt levegőmolekulák a tér csökkenése által összenyomódnak, „összesűrítődnek“. Ma már kompresszornak hívják azokat a berendezéseket, melyek ugyanúgy működnek, mint a szivattyúk, csak amíg a szivattyúk összenyomhatatlan folyadékokkal dolgoznak (például vízzel, olajjal), addig a kompresszorok levegővel.A kompresszort legtöbbször akkor használjuk, ha sűrített levegőre van szükségünk: lehet ez azért, mert a gumimatracot akarod gyorsan felfújni vagy az ugrálóvárat, netán a felfújható gumicsónakot, de jól jöhet a kocsi kerekét felfújni (a benzinkutakon kompresszorral fújod) vagy akár ha festeni akarsz vele, de segíthet csavart behajtani, csiszolni, kerti öntözőrendszert „kifújni” sőt ipari körülmények között számtalan felhasználási módja van.


 Kétféle kompresszor létezik: a dugattyús, és a csavarkompresszor.

 

 • Dugattyús kompresszorok:

A dugattyús kompresszor esetében a levegősűrítés dugattyú segítségével történik, használatával pedig nem csak gazdaságosabbá tehető a munkavégzés, de annak minősége is javítható.

Körülbelül 1-3 lóerős villanymotor teljesítménnyel üzemel, főként otthoni körülmények közötti használatra javasolt.

Ha az otthoni használatnál nagyobb teljesítmény válik szükségessé, akkor az ékszíjhajtású dugattyús kompresszor használata javasolt.

 A robbanómotoros változat esetében a pozitívum, hogy használatuk során nem jelent gondot, ha éppen nincsen áram a közelben

 

 • Csavar kompresszorok:

Ő egy kicsit bonyolultabb, erősebb is (5 lóerő feletti teljesítményű) a felépítésénél fontos szerepet kap a 2 csavarfelülettel rendelkező forgórész, de ilyen kompresszorra csak akkor van szükséged, ha komolyabb célra használod fel. Inkább ipari felhasználásra, mivel a csavarkompresszor  kevés üzemeltetéssel hamar károsodhat.

 

Olajkenéses vagy száraz komresszor?

 A száraz kopmresszor rövidebb élettartamú, de ettől még akár évtizedekig használhatod.

 Olajkenéses akkor kell, ha sokat, és nagyon gyakran használod. A kis teljesítményű előnye, hogy mozgatható, mert maga a kompresszor is kicsi. Van amelyiknek lesz kereke, van amelyiknek nem.


Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény
 • 5000+
  elégedett vásárló
 • 30 napos
  pénzvisszafizetési garancia
 • 100%
  megbízható bolt
 • 100%
  minőségi termékek