Menü
+36309689279 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36309689279 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
1 890 Ft
Láncfűrészek

A motoros fűrészek különösen tűzifa aprításához hasznos segítőtársak, ugyanakkor azonban kiterjedt lombozatú fák ágainak ritkításához is előnyösen használhatók.
Az elektromos fűrészek elsősorban ágak és kisebb átmérőjű törzsek fűrészelésére alkalmasak, és mivel árammal működnek, elektromos csatlakozással rendelkező kertben, kiskertben, telken használhatók. A benzines fűrészek könnyedén megbíróznak nagyobb mennyiségű fával vagy nagyobb átmérőjű fatörzsekkel is.

Felépítés

A láncfűrész több részből áll: 

motor – általában kétütemű benzinmeghajtású belső égésű motor 30-120 cm3 hengerűrtartalommal vagy elektromotor

meghajtó mechanizmus – centrifugális tengelykapcsoló és fogaskerék

vezetőlemez – egy megnyújtott kopásálló lekerekített végű 40-90 cm hosszú ötvözött acél elem, melynek kerülete mentén halad végig a lánc

lánc – általában minden egyes láncszem (mely hasonlóan a kerékpárlánchoz, összeszegecselt fémalkatrészekből készült, azonban hengerek nélkül) egy apró éles vágófogat tartalmaz. A fogak anyaga legtöbbször krómozott acél, két éllel rendelkeznek a fűrész alsó és felső oldalán egyaránt. A kereskedelemben különféle formájú és fajtájú láncok kaphatók, tekintettel a hosszra, vastagságra, a láncszemek méretére, a fogak elhelyezkedésére, stb.

A motor a láncot a centrifugális tengelykapcsoló segítségével mozgatja, állandó összeköttetésben tartva őket egymással. A láncfűrész feltalálása óta nagyban változott a felépítése, egyre több biztonsági elemet építenek bele, megfelelve ezzel a modern elvárásoknak.

Karbantartás

A kétütemű motoros láncfűrészek üzemanyagának általában 2-5% olajat kell tartalmaznia a motor akadálymentes működéséhez, míg az elektromotoros láncfűrészeket elég a gyártáskor megolajozni. Külön tartály szolgál a láncolaj tárolására, melyből a kenőanyag közvetlenül a lánc felületére kerül. A karbantartáshoz hozzátartozik a vágófogak élesen tartása is. Amennyiben vágás közben sziklába vagy fémekbe ütköznek, kopnak.

Időnként a légbeszívó szűrő megtisztítása is javasolt, ugyanis megtelítődhet fűrészporral.

Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény
 • 5000+
  elégedett vásárló
 • 30 napos
  pénzvisszafizetési garancia
 • 100%
  megbízható bolt
 • 100%
  minőségi termékek