Menü
+36309689279 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36309689279 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

TIG DC inverteres awi hegesztőgépek

Az AWI hegesztés, azaz argon védőgázas, volframelektródás ívhegesztés hatékony, minőségi és innovatív hegesztési eljárás, amely számos előnyének köszönhetően széles felhasználási körben népszerű lehetőség.

TIG DC hegesztőgépek (egyenáramú): AWI hegesztés Wolfram-elektródával és védőgázzal


Awi hegesztőgépek

A TIG DC hegesztők (Tungsten Inert Gas) olyan egyenárammal működő hegesztéstechnikai eszközök, amelyeket legfőképp acél ötvözetek és színesfémek megmunkálására alkalmaznak. Másik közismert elnevezésük az AWI hegesztő, ami annyit tesz, mint argon védőgázas wolfram-elektródás ívhegesztő. Elnevezését tekintve elég bonyolultnak hangzik, azonban a szavakat kibontva megismerhetjük hogyan is működik egy ilyen szerkezet.

Először az AWI hegesztő szett elektródájáról ejtsünk szót: a wolfram-elektróda nem leolvadó hegesztést biztosít, azonban munkaanyagtól függően számos fajtája közül választhatunk. A folyamat során a keletkező ív szolgáltatja a szükséges hőt. Használata során adagolhatjuk kézzel, de az egyszerűség kedvéért huzalelőretolót is alkalmazhatunk. A megfelelő végeredmény elérése érdekében figyelembe kell venni a szál átmérőjét és annak típusát. Továbbá szem előtt kell tartani az elektróda felületi érdességét és csúcsgeometriáját, amely kedvezőtlen viszonyok között sérülhet. Összességében kiváló hegesztési minőséget biztosít, amennyiben sikerül jól megválasztani az adott munkához valót.


awi hegesztő szett megbízható beszállítótól


AWI hegesztőgép használata során másik fontos tényező az inert (semleges) gáz használata, amely lehetővé teszi a szép varratok elkészítését. A védőgáz feladata a levegő (oxigén és nitrogén) kiszorítása a hegesztőfelületről és ne oxidálódjon megmunkálás közben az alapanyag. További célja az olvasztótér tisztán tartása a fedőportól és az esetlegesen keletkezett salakanyagoktól, így jó minőségű kötéseket létrehozva. Nemesgáz révén még magas hőmérsékleten sem lép reakcióba a fémekkel, éppen ezért használják biztonsággal a legtöbb esetben. Pontosan emiatt fontos a nagyon magas tisztaságú argon alkalmazása, hiszen nem csak védő hatással bír a levegő gázaival szemben, de tisztítja is a felületet. Például, ha szennyezett argonnal hegesztenénk, nagy esély lenne a munkadarab oxidációjára.

Ívhegesztés során általában nem szükséges előmelegíteni a munkadarabot, ez alól kivételt képeznek a repedésre hajlamos acélok. AWI hegesztő esetében az ívgyújtás rézlapon valósul meg, ezt követően érintés nélkül húzható az ív az elektróda és a munkadarab között. A hegesztési teljesítmény az áram megnövelésével emelhető, ahogyan a hatásfok is. Azonban lényeges ennek megfelelő beállítása, hiszen túl alacsony áramerősség labilis ívet eredményez, míg a túl magas tönkreteszi az elektróda végét. Az effajta munkafolyamat során a jobbra és balra hegesztés is megoldott. Erős oxidációs tulajdonsággal bír, ezért lényeges, hogy a védőgáz nagy tisztaságú és oxigéntől mentes legyen.

Amennyiben fontosnak tartjuk a nem csak tartós, de szép végeredményt, AWI hegesztőgép segítségével könnyen elérhetjük ezt a célt. Felettébb magas színvonalú hegesztést biztosít, kiváló és tiszta végeredménnyel, ugyanis nem képződik salakanyag használata során. A keletkezett kötések és varratok egyáltalán nem igényelnek utómunkát, ezzel időt és energiát megspórolva a további munkálatokhoz. Használatát hamar el lehet sajátítani egy kis gyakorlással. Amennyiben szükséges plusz hegesztőanyag hozzáadása, azt az olvadt ömledék széléhez tudjuk adagolni.

AWI hegesztő szett formájában is kapható különböző kiegészítőkkel, így sokkal kedvezményesebben juthatunk hozzá számos alkatrészhez. Ilyen lehet például a hegesztőpajzs vagy egyes munkakábelek, amelyek megkönnyítik a munkában való előrehaladást. Ívhegesztéshez kiváló választás, hiszen minőségi varratok készíthetők vele utómunkálatok nélkül!

Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény
 • 5000+
  elégedett vásárló
 • 30 napos
  pénzvisszafizetési garancia
 • 100%
  megbízható bolt
 • 100%
  minőségi termékek