Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Miért érdemes automata hegesztőpajzsra váltani?

2021. május 03
1896
Miért érdemes automata hegesztőpajzsra váltani?

Szinte bármilyen barkácseszköz vagy komoly munkagép vásárlása esetén a saját igényeinknek megfelelően kell kiválasztanunk a megfelelő darabot a hatalmas választékból. Megkönnyíti a döntést, ha elegendő információt tudunk a termékről, ismerjük az előnyeit és hátrányait, illetve mások véleménye is rengeteget számíthat. Ezért összeszedtük azokat az ismertetőket és álláspontokat, amelyek az automata hegesztőpajzs mellett szólnak.

 

Előnyök és hátrányok első kézből

A hegesztőgépek mellett szinte ugyanolyan fontos a megfelelő védőfelszerelés kiválasztása, amelyek több funkciót is képesek betölteni: a biztonság és védelem mellett megkönnyítik a gépekkel való munkavégzést. Az automata hegesztőpajzs esetében is fennáll a magasszintű multifunkcionalitás, hiszen nem elég, hogy modern megjelenésű, de viselőjével szinte együtt dolgozik. Hagyományos társaikkal szemben különböző hegesztési viszonyok mellett is jól megtörik a fényt. Kezdő barkácsolóknak éppúgy ajánlott, mint profi szakembereknek, ugyanis a megfelelő látási viszonyok mindkét esetben javítanak a végeredményen. A varrat indításának pontos helye, vezetése tapasztalatot igényel, azonban sokkal könnyebben kivitelezhető, ha a védőfelszerelés ebben segítségünkre van. Persze, aki hagyományos hegesztőpajzzsal tanult hegeszteni, annak lehet hosszabb idő lesz átállni automatára. Sajnos könnyű belefutni az olcsó, utánzat fejpajzsokba, amelyek rengeteget ígérnek, de a fele sem működik úgy, ahogyan azt az ember elvárná. Nem mellesleg a kétes minőségű védőfelszerelések nem biztos, hogy megfelelő védelmet biztosítanak, amivel a látásunkat kockáztatjuk hosszútávon.

 

Funkciók és beállítások

Ívgyújtáskor az intenzív fény hatására az automata hegesztőpajzs üvege azonnal besötétedik, illetve sötétben újra kivilágosodik, hogy legjobban alkalmazkodjon a szemünk a munkához. Az automata vezérlő panelen állítható a késleltetés és az érzékenység is, amelyet TEST gomb segítségével ellenőrizhetünk előzetesen. Erre azért van szükség, mert ahány munka, annyiféle hegesztés lehet szükséges, ezért az állíthatóság nagy előnyt jelent. Ez rengeteg időt és bosszúságot megspórol használójának, hiszen nem kell a fejpajzsot folyamatosan fel és le hajtogatni. A sötétedés mértéke egy speciális úgynevezett DIN értékkel van jelölve, amely minél magasabb, annál sötétebb üveget jelent. Azonban érdemes észben tartani, hogy a hegesztőpajzs nem csupán az erős fénytől védi a szemeket, hanem a felpattanó szikráktól és az extrém hőhatástól az arcot. A használatát megelőzően nem árt mindig ellenőrizni a megfelelő működést a már említett TEST gombbal, illetve a külső sérüléseket sem szabad félvállról venni. Ha átláthatatlan és koszos az üveg, azt a megfelelő tisztítószerrel kezeljük, hogy az automata hegesztőpajzs még hosszú évekig kiszolgálhasson.



automata hegesztőpajzs a gyors és biztonságos munkáért

Automata fejpajzzsal az éles váltás sem jelent akadályt


Sűrű ívgyújtásnál, hosszabb munkafolyamatoknál sokkal egyszerűbb automata fejpajzsot használni, hiszen nem kell folyamatosan ’bólintgatni’. Megfelelő beállítással és könnyű kezelhetőségével segíteni fog a hegesztés során. Ezen felül, ha extra funkciót szeretnénk hozzá, a világítástól kezdve a négysarkos érzékelőkig szinte minden elérhető. Mindent egybevetve az elsőszámú döntőindok a minőség legyen, hiszen ez szavatolja a termék biztonságos használatát is. Ne legyen többé száraz, könnyező, begyulladt szem egy hosszabb nap után, ha már egyszer elérhető optimálisan sötétedő üvegű fejpajzs. Amennyiben több termék között vacillálsz, nem tudsz egy mellett dönteni, írj nekünk és örömmel segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb modellt!
Címkék
Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény