Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Automata hegesztőpajzsok

A szem- és arcvédők. Európai osztályozása, minősítése a szem- és arcvédelem osztályozását az EN 379 (automata sötétedésű szűrők) európai szabvány határozza meg. Az EN 379 szabványok 1-3
érték között határozzák meg a hegesztőkazetta vagy pajzs látómezejének optikai tisztaságát, ahol az 1 jelenti a legjobb értéket.  Automata sötétedésű kazetták esetében négyféle osztályozás lehetséges: optikai osztály / fénydiffúzió / transzmisszió, és választás szerint fényszög függőség. (pl.: 1/1/1/1)

Előnye, hogy mivel ívgyújtáskor automatikusan sötétedik, majd az ív megszűnése esetén kivilágosodik, az előkészületi munkák és a varrattisztítás során nem kell levenni.
A hegesztés során a biztonság a legfontosabb. A hegesztésvedelemben a szem és az arc védelme az egyik alapfeltétel.
A hegesztés során kialakuló láng- és ívhatás komoly baleseteket is okozhat. Ezek elkerülésének érdekében szükséges a hegesztőpajzs használata.
A pajzsok megvédik a felhasználót a hőtől, a mechanikai és a sugárzási ártalmaktól.

A hegesztőpajzs a hegesztési munkálatok elengedhetetlen eszköze. Ezek a tartozékok az ívhegesztés során fellépő ártalmak ellen védenek. Többféle típusa van. A hegesztőpajzs kiválasztásakor azt kel figyelembe venni, hogy milyen anyagi minőségű a megmunkált tárgy, illetve, hogy milyen hegesztési technológiánál van rá szükség. Rendkívül fontos, hogy hegesztés során a hegesztőpajzsnak meg kell óvnia használóját a magas hőmérséklettől, ami akár 3600 °C is lehet.
Mindemellett a hegesztett fémek olvadáskor kifröccsenhetnek, ami megfelelő védelem nélkül szintén óriási károkat okozhat.

automata pajzs a maximális védelemért
Tekintsd meg a kínálatunkban lévő fejpajzsainkat! Automata pajzs a biztonságos hegesztéshez

Hegesztésvédelem: hegesztőpajzs, hegesztő maszk

Mielőtt hegesztéshez fognánk érdemes a hegesztő működésén túl még néhány alapszabállyal tisztában lenni, saját testi épségünk érdekében. Egyik legalapvetőbb védőfelszerelés a hegesztőpajzs vagy hegesztő maszk (azaz hegesztő sisak), hiszen arcunkat és szemünket érheti a legnagyobb károsodás. Ennek megelőzésére megfelelő ruházatra és felszerelésre van szükségünk, ami lehetőleg magában foglalja a hegesztő szemüveg, hegesztő kötény és hegesztőpajzs használatát. Ismert ugyanis az a gyakori és fájdalmas betegség szakemberek körében, amelyet hóvakságnak nevezünk, ha nem megfelelő a hegesztő szemüveg, amelyet viselnek. A hegesztés nem csak erős fénnyel, de felettébb nagy hővel is jár, ezért a hegesztő kötény viseletén felül a munkavédelmi eszközeinket is ennek megfelelően válasszuk ki.


Hegesztő maszk használatán túl talán a leggyakoribb munkavédelmi eszköz a hegesztő szemüveg, amelyek már rengeteg speciális funkcióval rendelkeznek. Anyaguk szintén készülhet üvegből, mint a hegesztőpajzs üveg, de már készítenek plexiből is. Egy hegesztő szemüveg azonban nem nyújt minden esetben 100%-os védelmet, hiszen a fröcsögés és szikrázás ugyanúgy érintheti arcunkat is. Tehát kizárólag hegesztő szemüveg felvételével, hegesztő kötény és automata fejpajzs nélkül ne kezdjünk neki hegeszteni, saját érdekünkben. Azonban erre a problémára kiváló megoldást nyújt egy jó minőségű hegesztő sisak vagy hegesztő maszk.

Fontos továbbá, hogy a hegesztés során felszabaduló védőgáz és az elégő anyagok belélegzése súlyosan egészségkárosító lehet, ami újabb okot ad hegesztő maszk viselésére a hegesztő szemüveg használatán felül.

Automata fejpajzs a kényelmes, hatékony munkához

Számos hegesztőpajzs található a webáruházak kínálatában, melyek közül kiérdemelt figyelmet kap az automata hegesztőpajzs. Az automata fejpajzs használata sokkal kényelmesebb, mint a kézi hegesztőpajzs, illetve használatát tekintve is sokkal modernebb. Az automata hegesztőpajzs működése igen egyszerű, de annál hatékonyabb, ugyanis a hegesztőív meggyújtásakor a hegesztőpajzs üveg pillanatok alatt elsötétül, valamint annak megszűnésekor a hegesztő maszk kivilágosodik. Az automata hegesztőpajzs így hosszútávon rajtunk maradhat, anélkül hogy megszakítanánk a munkát a hegesztőpajzs levételével. A hegesztőpajzs üveg könnyűszerrel megszűri a káros UV sugárzást, illetve hegesztést követően a salakanyag eltávolítást is végezhetjük automata hegesztőpajzs mögött. Az automata hegesztőpajzs működése kézileg is szabályozható, ahogyan a késleltetési idő is, hogy a hegesztő sisak minden helyzetben megállja a helyét. A hegesztőpajzs üveg különböző típusú hegesztő maszk esetén eltérő védőfokozattal rendelkezhetnek, amelyet úgynevezett DIN számmal jeleznek az automata fejpajzs felületén. Ez a szám azt hivatott jelezni, hogy a hegesztőpajzs üveg milyen mértékben képes sötétedni, tehát minél magasabb ez a szám, annál jobban elsötétül a hegesztőpajzs üveg az automata hegesztőpajzs működése során. Nagy előny a hagyományos hegesztőpajzs használatával szemben, hogy az automata fejpajzs kétkezes munka esetén is könnyedén alkalmazható, így az automata hegesztőpajzs többféle hegesztési módszernél is alkalmas. További egyszerűsége, hogy az automata hegesztőpajzs működése történhet kisméretű elemmel, de manapság a legtöbb automata hegesztőpajzs napelemmel van ellátva, így használat közben is töltődik a hegesztő sisak.

megbízható hegesztő pajzs
Maximális védelem automata hegesztő pajzs segítségével

Frisslevegős hegesztőpajzs a gázok elleni védelemhez

Az automata fejpajzs új generációja a frisslevegős hegesztőpajzs személyében képviselteti magát. A frisslevegős hegesztőpajzs ugyanis nem csak védelmet biztosít a munka során, de a felszabaduló gázoktól is füsttől is megkíméli szervezetünket. Az automata hegesztőpajzs működése során a frisslevegős hegesztőpajzs képes megszűrni a környezetünkben lévő levegőt, majd visszajuttatja a hegesztő sisak terébe. Annak ellenére, hogy milyen komplex készülék, a frisslevegős hegesztőpajzs súlya csekély, illetve viselete is komfortos. A frisslevegős hegesztőpajzs zajszűrővel is el van látva, és az automata hegesztőpajzs működése során rezgéssel kombinált hangjelzéssel figyelmeztet. Egyedüli technológiájának köszönhetően a frisslevegős hegesztőpajzs optikai szempontból valósághű színvilágot biztosít. Kivitelezésének köszönhetően ez az automata hegesztőpajzs rossz szellőzésű vagy oxigénhiányos környezetben is biztonsággal alkalmazható, hiszen az automata fejpajzs a levegőt külső forrásból nyeri.

Hegesztő kötény a test és ruházat védelmére

Hegesztő sisak használatán felül érdemes egy hegesztő kötény beszerzése is, hiszen megelőzhetjük vele munkaruhánk idő előtti tönkremenetelét. A hegesztő kötény azonban nem csak ruházatunkat, de bennünket is véd. Hegesztés során a fröcskölés, csiszolás során a szikrák megégethetik bőrünket, amelyre megoldást nyújthat egy jó minőségű hegesztő kötény.


Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény