Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

AWI pálcák

 

Az AWI hegesztés (argon védőgázas, wolfram elektródás hegesztés), amely során a hegesztőpálca (vagyis az AWI pálca) egy fém pálca, amit a hegesztési folyamatban hozaganyagként használunk. A láng- és AWI-hegesztéshez használt, általában 1000 mm hosszúságban szállított hozaganyagok gyűjtőneve a hegesztőpálca. Az AWI-hegesztéshez használt pálcákkal szemben általában nem támasztunk különleges követelményeket, a varratfém szükséges ötvöző tartalma alapján kell választani a hegesztőpálca fajták közül. Ebben az esetben legalább 5-6 hegesztőpálca és wolfram elektóda fajta közül válogathatunk, attól függően mit és hogyan szeretnénk megmunkálni. A különböző wolfram elektródák, különböző fémek hegesztéséhez használatos, valamint függ az áramerősségtől és a hegesztőpálca vastagságától is az alkalmazása, ezért ennek érdekében eltérő színkódokkal látták el őket, hogy megkönnyítsék a választást. Az AWI pálca esetén a gáz az argon, melynek szerepe, hogy ne engedje a levegő nitrogénjét és oxigénjét a hegesztőfelülethez, így szinte tökéletes varrat készíthető. A hegesztőpálca fajták közül ez az egyik leggyakoribb pálca, hiszen kis gyakorlást követően könnyen rááll a kezünk, valamint szép eredményű hegesztést végezhetünk, ami utómunkát szinte nem igényel.

 

Metallurgiai szempontból a hegesztőpálca használatával jó mechanikai szilárdságú és repedésmentes (nem rideg) munkadarab készíthető. Hegesztés során a magas hőmérséklet következtében kiéghet az alapanyag, amely rést azonban pótolni kell a hegesztőpálca segítségével, különben gyenge végeredményt kapunk.

 

Néhány wolfram elektróda és hegesztőpálca leginkább könnyűfémek hegesztésére javasolt, úgy mint alumínium és ötvözetei, magnézium és magnéziumötvözetek, míg a más összetételű wolfram szálakkal acélötvözet, réz vagy akár titán is hegeszthető a megfelelő hozanyaggal egyenáram és negatív elektróda segítségével. Fontos összehangolni a hegesztőpálca átmérőjének vastagságát az alapanyag vastagságával, hiszen a nagy átmérőjű pálcák használatával csökken az ív stabilitása is. Ezen probléma megoldására a webáruházunkban forgalmazott hegesztőpálca fajták, így az AWI pálca különféle típusai is, kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, hogy kényelmesen használhassuk őket.

Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény