Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Bevonatos elektróda – MMA hegesztéshez

A hegesztési végeredmény nagyban függ a felhasznált anyagok minőségétől. Éppen ezért kínáljuk a legjobb minőségű termékeinket, így a palettánkon kiváló tulajdonságú ívhegesztő elektróda található, hiszen minden apró részlet számít. Nézzen körül webáruházunkban és válassza ki az igényeinek megfelelő ívhegesztő eleltróda típust! De bármilyen ívhegesztő elektróda mellet is dönt, abban biztos lehet, hogy kiváló ívgyujtási és ív újragyújtási tulajdonsággal rendelkező terméket vásárol.


A bevont elektróda fajtáiról elmondható, hogy gyakorlatilag szinte mindenféle anyaghoz találunk megfelelő összetételűt, melyek alkalmazásának technikája könnyűszerrel kitanulható. Használatuk főként vasfémek hegesztéséhez ajánlott, ugyanis nem-vasfémek esetén nehezebben alkalmazhatók. Hegesztő elektróda szempontjából fontos figyelembe vennünk az ívgyújtási és ívtartás minőségét és nehézségét is. Ha nem megfelelően választunk, illetve nincs meg a kellő rutinunk egyes elektródák használatához, könnyen odaragadhat az alapanyaghoz, vagy kialudhat az ív. Webáruházunkban található hegesztő elektródák éppen ezért kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek ezekből a szempontokból, hogy kényelmes használhatóságot biztosíthassanak.


A hegesztő elektróda tulajdonképpen egy fémrúd, amely különböző bevonatokkal rendelkezhet, úgymint szilikát, karbonát vagy oxidok, de az ásványi anyag mellett tartalmazhat szerves anyagokat is, mint például a cellulóz. Ennek következtében a hegesztő elektróda igen törékeny, óvatosan kell bánni vele, hiszen ha meghajlik az elektróda, ridegsége miatt lepattoghat róla a bevonat. Ez azért káros, mert az elektróda bevonat számos fontos feladatot lát el, mint például a védőgáz képzése, amely távol tartja a levegőben lévő nitrogént és oxigént a hegesztés során, így nem szennyeződik a munkadarab. Stabilizálja az ívet azáltal, hogy megkönnyíti az ívgyújtást, ennek köszönhetően nem fog annyira fröcskölni hegesztés során és egyenletesebb lesz a hegesztő elektróda leolvadása is. Az elektróda bevonata a hegesztés folyamatával pótolja a kiégő alapanyagot, illetve megköti az ömledékből kikerülő foszfort és ként. A hegesztő elektróda továbbá salakot képez, ami nem engedi gyorsan lehűlni a varratot, így nem képződik rideg szövetrész.


Bevonatos hegesztő elektróda használatánál többfélét is választhatunk, ilyen például a rutilos elektróda, amely segítségével könnyen hegeszthetünk, illetve az ív gyújtása is egyszerű. Váltó- és egyenáramú hegesztésre egyaránt alkalmas, a rutilos elektróda minden esetben jól használható. A keletkezett varrat szép felületű lesz, valamint a rutilos elektróda váltakozó árammal is használható. A rutilos elektróda bevonatának körülbelül 50%-a rutil, a másik fele viszont elég sokféle anyagból tevődik össze, például karbonátok, szilikátok, magnezit vagy különböző szerves anyagok, mint a cellulóz. A rutilos elektróda így jó hatásfokkal alkalmazható barkácsoláshoz és egyéb ház körüli munkák elvégzéséhez is. Rutilos elektróda segítségével nagyobb illesztési hézag is áthegeszthető, illetve jó salakleválás jellemzi (gyakran önleváló).


Másik ilyen eszköz lehet a bázikus elektróda, amely annak ellenére, hogy nehezebb vele hegeszteni, nagyon jó mechanikai tulajdonságokkal bír. A bázikus elektróda felhasználása alapanyag szempontjából elég széles határok között mozog. Nagy előnye, hogy szennyezett acél bázikus elektróda segítségével történő hegesztésénél is szép varratokat készíthetünk. Az elektróda nedvszívó bevonattal van ellátva, így a bázikus elektróda használatát megelőzően érdemes jól kiszárítani azt. A bázikus elektróda fő alkotói az alkáli földfém karbonátok, illetve egyedi ötvözők is lehetnek. Ezek olyan összetett bevonatok, amelyek a többi bevont elektróda jó tulajdonságait egyesítik. A bázikus elektróda továbbá a legjobb alakváltozó tulajdonsággal bír, és ellenálló a berepedezéssel szemben is. Használata főleg hidegben (0°C környékén) igen kedvező, hiszen úgynevezett hideg elektróda.

Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény