Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

CO MIG-MAG hegesztőgépek

ÚJDONSÁG! A MATEWELD Hungary képviseletében új termékekkel bővült a kínálatunk, melyek minőségét és erejét többek közt a legmodernebb gyártástechnológia garantálja. Vásárlóink véleménye eddig maximálisan pozitív, kíváncsiak vagyunk az Önére is! Próbálja ki most kiterjesztett 60 napos pénzvisszafizetési garanciával, ráadásul most bevezető áron vásárolhatja meg! Új MATEWELD Hungary gépek az MMA és a CO MIG-MAG inverteres hegesztőgépek között!


Tanácsok a hegesztőgép kiválasztásához 

A hegesztőgép típusát alapvetően meghatározza az, hogy milyen hegesztési eljárással szeretnénk dolgozni. Kezdő, vagy haladó-profi gépre van-e szükségünk, rendszeresen használjuk-e, vagy csak alkalmanként? Otthoni barkácsoláshoz, kisebb maszek munkákra van szükség egy belépő szintű gépre, vagy egy komolyabb, kisipari-ipari kategóriába tartozó berendezést is ki tudunk használni?

A legfontosabb, amit el kell tudni döntenünk a vásárlás előtt, hogy milyen célból vesszük a hegesztőgépet? A cél ugyanis meghatározza a hegesztőgéptől elvárt teljesítményt és típusát.

A többi csak ezután jöhet. A márka kérdése sem elvetendő, de fontosabb a minőség.

Természetesen mindenki olcsó, jó minőségű, megbízható hegesztőgépet szeretne. Lehetőleg minél több tartozékkal és garanciával. Ezért nálunk lehetőség van a hegesztőgépeket csomagban is megvásárolni ami olcsóbb mintha külön vennél meg mindent a géphez! :)


A MAG vagy MIG hegesztő jelentése tulajdonképpen védőgázas fogyóelektródás hegesztés, amelyet a szakzsargon csak simán úgy ismer: CO hegesztés. Ez a fajta hegesztőgép esetén szintén pisztollyal történik az ívgyújtás az elektróda és az alapanyag fém között, és a pisztolyban valamilyen védőgáz áramlik, ami legtöbb esetben szén-dioxid (CO2), de lehet akár argon vagy más gázkeverék is CO hegesztő esetén. Legolcsóbban beszerezhető gáz a CO2, amely a CO hegesztő ár mellett elenyésző. Míg ezzel szemben vannak olyan hegesztőgépek, amelyek védőgáz alkalmazása nélkül is lehetővé teszik a fogyóelektródás hegesztőgép használatát. A hegesztőgép belsejében görgő tolja előre az elektródát, amelyet a felületre olvasztunk, tehát fogyó eszköz, amelyet jelen MIG hegesztő esetén porbelesnek nevezünk. A CO hegesztőgép elengedhetetlen tartozéka a porbeles huzal, ami valójában egy olyan fémköpeny, amelynek belsejében fémpor található (néha egyéb kisegítő anyagokat is tartalmaz), és ez maga az elektróda. A MIG hegesztés nagy előnye a gyors és költséghatékony CO hegesztés, amelyet akár kis ügyességgel is magabiztosan használhatunk, valamint vékony és vastag alapanyagon is szép varrat készíthető MIG hegesztő segítségével. Az összes CO hegesztő ár megtalálható weboldalunkon, illetve ismertető a MIG hegesztés folyamatáról.


co hegesztő ár

 

Acélötvözetek, rozsdamentes acél és alumínium könnyedén hegeszthető


Otthoni használatra, akár barkácsoláshoz, karbantartáshoz vagy csupán a MIG hegesztő működésével való ismerkedéshez kiváló lehetőséget nyújt az általunk forgalmazott bármelyik barkács-hobbi CO hegesztőgép. Ha alumínium hegesztőgép érdekel, akkor főként jó helyen jársz. A hegesztőgépek transzformátoruk csökkentésének köszönhetően egészen kisméretűek, a CO hegesztő súlya mindössze 6-9 kg között mozog. Ezzel szemben viszont hatékonyságukat megnöveltük közel 30%-kal, ennek fejében bátran ajánlható a MIG hegesztés kezdők számára is. Korszerű és megbízható CO hegesztőgép segítségével energiatakarékos és környezetkímélő módon végezhetjük el a munkát, annak ellenére, hogy a CO hegesztő ár nem szökik az egekbe. A fejlett inverter technológiának köszönhetően, valamint a kiváló minőségű alkatrészek alkalmazása végett a CO hegesztő stabil működése mellett igen meggyőző működést képes produkálni. MIG hegesztés során a folytonos és stabil CO hegesztés mellett szép varratokat készíthetünk, ami főként a nagy beolvadási mélységnek köszönhető. A MIG hegesztő amilyen kicsi, olyan praktikus, gazdaságos és még a használata is egyszerű.

CO hegesztés során jó néhány alapszabályt szükséges betartani, mint például, hogy a hegesztőgép használata alkalmával gázok és füst szabadul fel, amelyeket belélegezve ártalmasak az egészségre. Ennek megelőzése érdekében a hegesztőgépek alkalmazása kizárólag jól szellőző területen történjen, faltól és használati tárgyaktól legalább 30 cm-re legyen a CO hegesztő, és ezen felül használjunk maszkot! A CO hegesztő ár mellett ez már igazán nem jelent nagy kiadást. A CO hegesztőgép mellé így jó megoldást kínálhat egy automata hegesztő pajzs, amely ívgyújtáskor automatikusan elsötétül, ugyanakkor a hegesztőgép használatának befejeztével kivilágosodik, így megelőzve a szemkárosodást. Kerüljük a CO hegesztőgép túlterhelését, egyrészt mert idő előtt tönkretehetjük vele a gépet, másrészt a hegesztőgép rendelkezik beépített túlmelegedés-, túlfeszültség- és túláram mérővel, ezért ha bármelyik a három közül bekövetkezne, a CO hegesztő magától le fog állni. A CO hegesztés során a legkisebb hegesztőgépek 50-125A között fokozatosan állítható, hogy a legvékonyabb anyagokhoz is könnyűszerrel alkalmazható legyen, ezzel szemben a CO hegesztő ár meglepően ideális. Ha túl kevés lenne a hegesztőáram, abban az esetben a CO hegesztőgép megfelelő előkészítésével, többsoros CO hegesztés alkalmazásával vastagabb anyagok is összehegeszthetők.

 

ideális co hegesztő ár , ha alumínium hegesztőgép szükséges a munkavégzéshez


Ipari méretű hegesztőgéppel az építkezési anyagok is könnyedén összehegeszthetők


A nagyobb, ipari hegesztőgépek már kerekekkel felszereltek súlyukból adódóan, viszont sokkal szélesebb körben felhasználhatók, mint például karosszéria javításra vagy járműipari alkatrészek gyártására, mindamellett hogy csomagban a CO hegesztő ár kedvezményes. A MIG hegesztő által könnyedén hegeszthetők az acélötvözetek, a rozsdamentes acél és az alumínium alapanyagok, így ha alumínium hegesztőgép szükséges a munkavégzéshez, akkor érdemes emellett dönteni. MIG hegesztés során már 50-250A-rel is dolgozhatunk a nagy méretű ipari hegesztőgépek esetén. A tökéletes varrat elérése érdekében CO hegesztő használatával szabályozhatjuk a hegesztőív erősségét, ha változatlanok a MIG hegesztés paraméterei, ezáltal csökkenthető a fröcskölés, és állítható a beégés mélysége is.AZ ELJÁRÁS ELŐNYEI

- nagy leolvasztási teljesítmény,
- mélyebb beolvadás, kedvezőbb varratalak,
- kevesebb hozaganyagveszteség (végmaradék és fröcskölés összesen 2…8 % )
- folyamatos hegesztés
- a salakeltávolítási művelet elmaradása,
- kevesebb gőz és füst, kisebb egészségi ártalom és elszívási kényszer,
- jól gépesíthető és automatizálható,
- könnyebben elsajátítható és végrehajtható kézi hegesztési technika, mint bevonatos elektródával  (ívgyújtás, láthatóság, salakkezelés),
- a sok ismert alváltozat az eljárásnak nagy rugalmasságot kölcsönöz,
- széles védőgáz és hozaganyag választék,
- nagy megbízhatóság, kiváló varratminőség, alacsony hidrogéntartalom,
- minden hegesztési pozicióban használható.


AZ ELJÁRÁS KORLÁTAI

- összetettebb és drágább gépi berendezés, korlátozottabb hordozhatóság,
- korlátozottabb hozzáférés,
- vékony és lágy huzalok előtolása problematikus,
- szél- és huzatérzékenység.


Védőgázként alkalmaznak:

-         semleges védőgázt (argon, hélium)

-         aktív védőgázt (CO2 – szén-dioxid)

-         keverék védőgázt (argon alapú általában)


 

 

Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény