Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Hegesztő és Palackszállító kocsik

Akárcsak a kisebb kéziszerszámok esetén, felettébb praktikus eszköz lehet egy szerszámtartó, hogy egyszerre több szükséges eszköz is mozgatható legyen. Igaz ez a hegesztéstechnikában használt gépek és szerszámok esetén, amelyeket hegesztőkocsi segítségével húzhatunk a munkálatok helyszínére vagy éppen egyszerre vihetjük el azokat a helyükre.

 

hegesztőkocsi segítségével rendezettebb munkakörnyezetet érhetünk el

 

Cipekedjen helyettünk a hegesztőkocsi!

Egyes hegesztőgépek már fel vannak szerelve kerekekkel, hogy mobilisabb legyen az áthelyezésük, viszont számos más eszköz nem rendelkezik ilyen kiegészítéssel. Több kisebb gép esetén pedig káosz megtalálni és karnyújtásnyi közelségbe helyezni őket, ekkor jelent nagy segítséget egy masszív hegesztőkocsi. Az acélszerkezet három polccal is rendelkezik, méretéhez képest magas a teherbírása. Két nagyobb kereke könnyen veszi az akadályokat, míg a két kisebb kerék forgatható, így az irányváltoztatásért felel. A legfelső polchoz kapcsolódó fogantyú jó fogást biztosít, így az eszközök gyorsan átkerülhetnek A pontból B-be. Szintén a felső polc két oldalán egy-egy akasztó található annak érdekében, hogy a vezetékek és munkakábelek is rendezettek legyenek. Bármilyen kerekekkel nem rendelkező és kis méretű MMA, MIG/MAG vagy TIG/AWI hegesztőgép elhelyezhető rajta a munka megkönnyítése céljából. Ezen felül a hegesztőkocsi palackszállító hellyel is rendelkezik, így egyben kombinálva pedig palackszállító kocsi helyét is betölti, amelyre lánccal rögzíthető a gázpalack vagy vízhűtő. A cipekedés önmagában kimerítő tevékenység, ezt az energiát pedig sokkal inkább megéri a munkafolyamatba fektetni.

 

Tágas és mobilis, kell ennél több?

A három polc plusz a gázpalack számára fenntartott hely a palackszállító kocsi hátulján bőven elegendő helyet biztosít mindennek, amire csak szükség lehet a hegesztés során. Igényekhez mérten rendelhető a legkisebb mérettől (360 x 640 x 680 mm) a közepesen át (510 x 1000 x 840 mm) akár a legnagyobbig (550 x 1230 x 900 mm). Tömegük nagyjából 15 kg körüli. A felső polcra helyezett hegesztőgép jól hozzáférhető, könnyedén állítható, mégis rendezetten szolgálja ki használóját. Az ettől kisebb tartozékok és szerszámok tökéletesen megtalálják a helyüket a középső polc adta téren, míg az alsó polc ismét tágas területet biztosít egy másik gép vagy eszköz számára. A hegesztőkocsi 360°-ban mozgatható kisebb kerekei szabad mozgathatóságot biztosítanak, így a drága gépek is biztonsággal szállíthatók még az építkezéseken is. A pontos irányíthatósághoz sokat hozzátesz a széles és jó fogást nyújtó fogantyú. Egyes hegesztési típusok – mint például a MIG/MAG hegesztés – igénylik a védőgáz használatát, így a gázpalackot is tenni kell valahová, sőt mi több, rögzíteni kell a biztonságos alkalmazás érdekében. A palackszállító kocsi alsó polcán egy direkt erre a célra kialakított hely található, amin állítható lánccal fixen rögzíthető a gázpalack (de vízhűtőhöz is optimális).

 

Egy hegesztőkocsi széles körben használható
A hegesztőgépek védelme és hosszú élettartama érdekében érdemes inkább hegesztőkocsiról használni őket, mintsem a földről

 

A gázpalackok szállítását alkalmanként molnárkocsikkal oldották meg, amelyeket direkt erre a célra hoztak létre. Napjainkra azonban már sokkal kevésbé számítanak praktikusnak, nagyok és nehezek (20-25 kg átlagosan, míg a hegesztőkocsi mindössze 15 kg). Ezen felül pedig csak és kizárólag egy célra alkalmasak, míg a hegesztőkocsik kombináltan hordozzák ezt a tulajdonságot számos más előnyük mellett. Mindemellett fontos odafigyelni a hegesztéstechnikai gépek épségére abban a tekintetben is, hogy óvjuk a felesleges behatásoktól. Például a hegesztőgépet földre téve könnyebben koszolódik, zsíros-olajos dolgokkal érintkezhet, könnyebben juthat a belsejébe por és homok. Ennek megelőzésére pedig ott a hegesztőkocsin lévő felső polc, amely a szennyeződések elkerülése szempontjából elsőrangú hely. Másrészt pedig elérés és megközelítés szempontjából is éppen kézre esik anélkül, hogy pakolászni kéne, mert útban van. Hegesztőkocsival nem csak rendezettebbek lesznek a hegesztéshez szükséges gépek és eszközök, de rendkívül helytakarékos megoldásnak számít. A munka végeztével sem kell lepakolni róla, ha másnap folytatni szeretnénk, egyszerűen csak a sarokba (vagy a számára kijelölt helyre) kell állítani. Időt spórol meg, ha nem kell minden nap újra keresgélni és összeszedni a fontosabb szerszámokat, hanem elegendő kigurítani az összes szükséges dolgot tartalmazó kocsit és már folytatódhat is a munka. A folyamatok közepette nincsenek szanaszét heverő dolgok a földön, hanem egységesen és rendezetten sorakoznak a szerszámok, a gázpalack és a hegesztőgép a kocsin.

Webáruházunkban ezeknek megfelelően többféle méretű hegesztőkocsit kínálunk, hogy mindenki megtalálja a munkájához legoptimálisabban illő darabot.
Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény