Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Hegesztőpajzsok, tartozékok

A hegesztés során a biztonság a legfontosabb. A hegesztévedelemben a szem és az arc védelme az egyik alapfeltétel. A hegesztés során kialakuló láng- és ívhatás komoly baleseteket is okozhat. Ezek elkerülésének érdekében szükséges a hegesztőpajzs használata. A pajzsok megvédik a felhasználót a hőtől, a mechanikai és a sugárzási ártalmaktól.


Ezek a pajzsok a hegesztési munkálatok elengedhetetlen eszközei. Az ívhegesztés során fellépő ártalmak ellen védenek. Többféle típusa van,  a kiválasztsakor azt kel figyelembe venni, hogy milyen anyagi minőségű a megmunkált tárgy illetve, hogy milyen hegesztési technológiánál van rá szükség. Rendkívül fontos, hogy hegesztés során a hegesztőpajzsnak meg kell óvnia használóját a magas hőmérséklettől, ami akár 3600 °C is lehet. Mindemellett a hegesztett fémek olvadáskor kiföccsenhetnek, ami megfelelő védelem nélkül szintén óriási kérokat okozhat.Az ideális hegesztőpajzs kiválasztása

A a hegesztő pajzsok több típusát különböztetjük meg. Az egyik csoport kézi pajzs, míg a másik a fejpajzs. Típusai közötti különbséget a használati körülmények adják. Az ülő, illetve a lefelé végzendő hegesztés során inkább kézi pajzs használata népszerűbb, de a fejpajzs kényelmesebb használtatot ígér. A hegesztőpajzsok megoldásai a pajzsok látómezejének nyagyságában is különböznek egymástól. A választáskor a felhasználó igényei a befolyásoló tényezők, kinek melyik méret a szimpatikusabb.


A hegezstőpajzs fő részei a pajsztest, a szűrőücveg és az előtétüveg. A kerete készülhet műanyagből, polikarbonátból vagy üvegből. Amennyiben a pajzs teste megsérül, azonnal ki kell cserélni. A pajzsba beépített üveg lehet fényre sötétedő, ami segít a hegesztés előtt látni a munkaanyagot. Ezzel szemben a sötét üvegnél csak ívgyújtáskor van fény. A hegesztőpajzs szűrőüvege egy megadott védőfokozottal rendelkezik, ami szintén kérdéses pont: az egyes típusok DIN értékükben térhetnek el egymástől. A DIN szám a szűrőüveg fokozatát mutatja, minél magasabb ez a szám, annál jobban sötétedik a fejpajzsunk szűrőüvege.

Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény