Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Ipari porszívók

Miért lehet ideális választás a száraz-nedves porszívó?

Sokan hétköznapi takarítóeszköznek tartják a porszívókat, hiszen ugyanazt a célt szolgálják (elviekben), így nem is szánnak sok időt a megismerésükre és kiválasztásukra. De ha tényleg ennyire hasonlók és ugyanarra használjuk őket, akkor miért is van belőlük ezer meg egy féle? Nos, a válasz egyszerű: a rengeteg variáció a rengetegféle felhasználási módot hivatott kiszolgálni. Lássuk is, mi mindenre érdemes odafigyelni, ha száraz nedves porszívó kerül szóba.


Ipari porszívó, ha már nem elég az átlagos teljesítmény.

 

Általánosságban elmondható, hogy a háztartások javarészében a hagyományos, porzsákos porszívó a leggyakoribb választás. Mint minden elektromos berendezés, ezek között is nagyon sok eltérőt találunk, mind teljesítményben, mind árkategóriában. Most azonban lépjünk egy szintet és ismerkedjünk meg a nedves száraz porszívó hogyan és mikéntjével. Ne ijedjünk meg a gondolattól, hiszen elsőre mindenkinek nagy és robosztus gépek jutnak eszükbe, amelyet egy-egy takarítás alkalmával végig kell vonszolni a lakáson. A valóság azonban sokkal kevésbé rémisztő, hiszen nem tizensok kilós berendezésekről beszélünk, de nézzük csak a többi előnyös tulajdonságát is. A száraz-nedves porszívó részben más működési elvet képvisel, mint a hagyományos, víz nélkül üzemelő társaik. Porzsák helyett víztartályban gyűlik össze a felszívott kosz és por, ami már önmagában előnyös tulajdonság. Itt nem a vákuumhatás és a szűrőrendszer végzi a munkát, hanem az említett víztartály látja el részben, így a felszívott por kis mennyiségben sem távozik a készülékből. A vízben keltett mozgási energia – amely a nagy sebességű örvénylésnek köszönhetően keletkezik – fogja magába szívni a koszt és a szennyeződéseket. A felszívott por nagy erővel az örvénylő vízbe csapódik, így azonnal csapdába ejtve a szemcséket. Ez a módszer rendkívül hatékonynak bizonyult, amivel felülmúlják a hagyományos száraz porszívókat. Ezen felül, ha a száraz-nedves porszívó HEPA kimeneti levegőszűrővel is rendelkezik, úgy a készülék képes kiszűrni a legapróbb allergizáló anyagokat is. Ennek a kettőnek a kombinációja felettébb nagy hatékonyságot biztosít, ami kifejezetten jó hír a kisgyermekes családok és az allergiások számára is. Egy nem túl régi szabályozás után, amelyet 2014-ben hoztak, a gyártók kötelesek feltüntetni az energiaosztály mellett a porvisszabocsájtás mennyiségét is a csomagoláson. A HEPA szűrővel ellátott nedves száraz porszívó egy forradalmi újítás, amely a nagy hatékonyságú szűrést teszi lehetővé részecskék szintjén. Fel is vetődik a kérdés, hogy erre miért van szükség? Sajnos egyre többen szenvednek allergiában és asztmában (vagy akár asztmatikus allergiában), ami kevésbé vagy jobban, de hatással van az életminőségre. A HEPA szűrők finom és sűrű szálszerkezetének kialakításával ezek az apró porszemek és allergizáló anyagok (pollen, por, poratka) nem kerülnek vissza a légtérbe.

 

száraz nedves porszívó a tökéletes tisztaságért

 

A száraz nedves porszívó működése és felépítése

A nedves száraz porszívó használatát követően nagyon fontos lépés a takarító eszköz szétszedése, az összegyűlt koszos víz eltávolítása és a vizestartály kiszárítása. Ez azért lényeges lépés, mert ha kihagyjuk, a tartályban lévő vízben baktériumok és gombák kezdenek el nagymértékben szaporodni. Minden készüléken jelölve van, amennyiben képes külön vízfelszívásra, különben csak száraz dolgok takarítására alkalmas. Alapvetően kétféle takarítási lehetőséget kínál a száraz nedves porszívó, azaz hagyományos porzsákos takarítást, vagy pedig porzsák nélküli porszívózást, ami a vízfelszívást is magába foglalja. Ehhez azonban a megfelelő funkcióra való használathoz át kell szerelni a berendezést, és csak ezt követően dolgozhatunk vele. A kiszárításra azért is lényeges odafigyelni, mert ha vízfelszívás befejeztével porzsákos használatra alkalmaznánk, és víz marad a rendszerben, a porzsák könnyedén szétázhat, ezzel alkalmatlanná téve a feladatra.

A nagy teljesítményű porszívó nemcsak, hogy megállja a helyét üzemi körülmények között, de javarészt erre a célra lettek megteremtve. A garázsban, a fészerben vagy akár ipari környezetben sokkal nagyobb valószínűséggel ömlik ki használt víz, amelyet minél hamarabb el kell tüntetni, hogy folytatni lehessen a munkát. Persze ilyenkor egyből a felmosórongyra és vödörre gondolunk, hiszen otthon az a legkézenfekvőbb megoldás. Azonban, ha nagyobb munkaterületről van szó, ott már nem várhatunk arra, hogy apránként felszedjük a vizet és még meg is várjuk, hogy felszáradjon a felmosott rész. Erre a célra tökéletesen megfelel egy ipari porszívó, amellyel könnyedén és gyorsan feltakaríthatjuk a kiömlött folyadékokat.

Felépítését tekintve egy ilyen nagy teljesítményű porszívó ugyancsak kerekeken gurul az egyszerű szállítás érdekében, mint a klasszikus régimódi társai, azonban mégis számtalan más kiegészítővel van ellátva. A készülékházba épített kábeltartónak és a praktikus tartozéktárolónak köszönhetően a tárolása egyszerű, valamint tiszta munkavégzést biztosít. A tartály, amiben gyűlik a felszívott kosz és por, változó méretű lehet, legyen szó egy kisebb 12 literes példányról, vagy akár egy 50 literes térfogatúról. A rozsdamentes, nemesacél tartály alján vízleeresztő csavarral rendelkezik. A nehezen elérhető helyek és zugok megfelelő tisztántartása érdekében fúvó funkcióval lett ellátva. Az elektromos porszívó nagyméretű, multifunkciós szívófeje jól alkalmazkodik mind szőnyegekhez, mind pedig sima padlófelületekhez, valamint a fugatisztító szívófej is nagy segítségünkre lehet. A csatlakoztatott adapter az optimális légáramlást hivatott biztosítani. A tartályhoz pedig kétféle szűrő tartozik: egy habszűrő a nedves porszívózáshoz, valamint egy papír porzsák száraz porszívózáshoz szűrőbetétnek. Összességében ez a nagy teljesítményű porszívó nem hiányozhat a háztartásokból, hiszen nem csak otthonunkat és gépjárművünket tisztíthatjuk nagy hatékonysággal, de ambíciózus barkácsolók számára is nélkülözhetetlen elektromos eszköz a műhelybe.

 

száraz-nedves porszívó könnyő és gyors takarításhoz

 

Az ipari porszívó ismérvei

Egyértelmű számunkra, hogy minél makacsabb egy szennyeződés, annál nehezebb a takarítási feladat, ami jó minőségű és nagy szívóerejű gépet kíván meg. A nagy hatékonyságú ipari porszívó modellek azonban bármilyen eredetű szennyeződéssel könnyedén meg tudnak birkózni, stabil és alkalmazkodóképes kialakításuknak köszönhetően. A hagyományos és klasszikus porszívók kialakításához képest ezek a berendezések méretben nagyobbak, illetve tartályaik is jelentős méretbeli különbséget mutatnak. A méret azonban jelentős okokra vezethető vissza, hiszen a strapabíró és robosztus külső nagy teljesítményt takar. A gyakori használat és erőteljes igénybevétel miatt időtálló berendezésnek kell lennie, emellett mobilissá kell tenni a könnyed mozgathatóság következtében, amelyet a görgők és a kerekek tesznek lehetővé. Belegondolva egy építkezésen nem csupán sima és törmelékmentes területen kell mozgatni egy ilyen gépet, hanem akár küszöbökön, esetleg törmeléken át. Ennek köszönhetően egy ilyen ipari elektromos porszívó sokkal szélsőségesebb területeken használható, mint az otthoni környezetben lévő szőnyeg vagy parketta. Anyagkezelését tekintve is durvább minőségben nyilvánul meg, hiszen itt már nem a morzsákkal vagy hajszálakkal kell csupán megbirkóznia, hanem a vizen túl akár kémiai- vagy ipari vegyszerekkel is.

Azon felül, hogy egy ilyen ipari porszívó az üzemekben nagy hatékonysággal megállja a helyét, ezek a modellek szinte kivétel nélkül alkalmazhatók otthoni használatra. Az elektromos porszívó ugyanúgy használható hagyományos padlótisztításra (vagy szőnyegtisztításra), hogy eltávolítsuk a porcicákat és koszt otthonunkból. Azonban ezt a funkcióját is megnövelt szívási teljesítménnyel végzi, hiszen a magánhasználatú modellek is kiválóan alkalmasak az extrémebb módon szennyeződött felületek tisztítására. Jó minőségű alkatrészeinek köszönhetően időtálló berendezésről van szó, ami tartós és napi szintű használat mellett is hosszú élettartammal rendelkezik. Ipari porszívó esetén az intenzív tisztítási teljesítménye hatékonyabb és kiterjesztettebb a speciális szűrőbetétek hozzáadásának köszönhetően. A már említett kerekek és görgők hozzájárulnak az egyszerű mozgathatósághoz még egyenetlen terepen is. A mobilitás megnövelésének fokozása érdekében hosszabb kábelekkel és tömlőkkel rendelkezik, hogy bárhová elérjünk velük. Azok a modellek, amelyek rendelkeznek nedves szívás funkcióval, lehetőséget nyújtanak a különböző folyadékok felszívására, amellyel sok probléma könnyen kezelhetővé válik.

Bizonyos szennyeződések feltakarítása során érdemes előre tájékozódni:
•    Olajtartalmú folyadékot tartalmazó forgács esetében először a forgácselszívót kell alkalmazni, ez elválasztja a szilárd és folyékony komponenseket.
•    A hamu finomságú porok (akár robbanás- vagy egészségre veszélyes anyagok) felszívása során szükségesek speciális tulajdonságok és nagy elválasztási teljesítmény szükséges.
•    Erőteljes szennyeződés vagy nagy szemcsék esetén nagyobb tartály és nagyobb teljesítmény szükségesek.
•    Folyadékok felszívása előtt (olajok és vegyszerek) győződjünk meg róla, hogy megfelelő nedves porszívót alkalmazunk.

Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény