Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft
Figyelem!
Ez a termék akciós:
Az akció érvényes:
14
Nap
19
Óra
42
Perc
47
Mp
49%-át már lefoglalták!
IWELD PANTHER DIGITAL 5.1 Automata hegesztő fejpajzs Akció 45%
Határidős akció
A képekre kattintva galéria jelenik meg

IWELD PANTHER DIGITAL 5.1 Automata hegesztő fejpajzs

0 értékelés
8 megrendelés
Kód: 8PNTHRDG51
Kiszerelés: 1db
Nettó ár: 66 062 Ft / db Bruttó ár: 83 900 Ft / db
Akciós: Nettó ár: 36 929 Ft / db Bruttó ár: 46 900 Ft / db
Súly: 1 kg

Fizetendő: 46 900 Ft
Szállítási díj: 0 Ft 
Technikai adatok
- Nagy látómező: 100 x 83,4 mm
- 4 db infravörös érzékelő
-True Color kiváló optikai tulajdonságokkal és valósághű színekkel
- Tartós, könnyű, égést késleltető, időtálló anyag.
- Ultra magas UV és Infravörös védelem
- Cserélhető Lítium gombelem és szolár cella - kettős áramforrás
- A különleges kialakítású fejkosár szerkezet és az ideális súlypont kimagasló kényelmet biztosít.
- Megfelelnek az MSZ-EN 379, EN 175 továbbá ANSI Z 87.1 munkavédelmi szabványnak.
A termék leírása
👉 Használati utasítás 👈

A PANTHER DIGITAL 5.1 automatikusan sötétedő hegesztő fejpajzs a továbbfejlesztett High Definition Filter Optics technológiának köszönhetően az arc- és szemvédő eszközök legújabb generációja. A fejlett integrált technológia, az LCD, az optoelektronika, a napenergia és a mikroelektronika összehangolva alkotják az egyik legbiztonságosabb, leggyorsabb és legmegbízhatóbb, automatikusan sötétedő hegesztő fejpajzsot. Az automatikusan sötétedő hegesztő fejpajzs nemcsak hatékony védelmet nyújt a

kezelő szemének a szikrák, a fröcskölés és a káros sugárzás ellen a szokásos hegesztési körülmények között, de mindkét kezét szabadon és pontosan használhatja, ami növeli a hatékonyságot és javítja a hegesztés minőségét. Széles körben alkalmazható különféle hegesztési és vágási módokhoz.

True Color
Az automatikusan sötétítő fejpajzs a fejlett True Color technológiát alkalmazza.
A felhasználó a komplex bevonat technológiának köszönhetően tisztábban láthatja a hegesztést, precízen köszörülhet a GRIND módban és végül a munka eredményét a világos állapotban a teljes színskálában láthatja. Nincs szükség a fejpajzs felbillentésére a munka ellenőrzéséhez. Ennek eredményeképpen javul a hegesztés minősége, a felhasználó hatékonyabban és biztonságosabban dolgozhat.

Érzékenység (SENSITIVITY) beállítása:
Használat előtt állítsa maximális állásba, majd tartsa a fejpajzsot nem túl közeli relatív erős fényforrás (pl. erős munkalámpa, műhelylámpa) felé! Ha távolabb más hegeszt, annak a fényére legjobb ezt elvégezni. Ilyenkor az LCD látómezőnek el kell sötétednie. Lassan tekerje lejjebb az érzékenységet, amíg ki nem világosodik. Most készen áll a pajzs a hegesztésre, melynek így működéséről is megbizonyosodtunk. Javasoljuk, hogy mindig az érzékenyebb tartományba állítsuk a szabályzót, még ha néha indokolatlanul sötétedik is el. Ellenkező esetben káros fény érheti a szemet. Figyelem! Ha az LCD látómező indokolatlanul kivilágosodik, vagy lassan kapcsol, nem kellően érzékeny, azonnal fejezze be a munkát vele! Tisztítsa meg az érzékelők előtti védőlencsét, vagy cserélje ki azt, ami feltehetően a hibás működést okozta! Esetleg cseréljen elemeket! Ha a hiba nem orvosolható, forduljon egy tapasztalt forgalmazóhoz.

Sötétedési fokozat (SHADE) beállítása
Mindennemű hegesztés és plazmavágás megkezdése előtt állítsa a szabályzót a
megfelelő munkafolyamat és áramerősség által megkívánt sötétedési szintre. Ehhez iránymutatónak használhatja 2. oldalon található táblázatunkat is. Értelemszerűen, ha munka közben túl sötétnek, vagy zavaróan világosnak találja a beállítást, akkor a gomb lassú eltekerésével finomíthat. Ha a hegesztési varrat vakítóan izzik, túl világos, ha nem látja élesen annak kontúrjait, túl sötét a beállítás. Figyelem! Óvja szeme világát! A túl sötét beállítás is hosszú távon látáskárosodáshoz vezethet, mivel folyamatosan erőlteti a szemét. Ha nem tudja megfelelően sötétre állítani az LCD látómezőt, más védőeszközt kell használnia! A munkát ezzel a pajzzsal azonnal fejezze be! Tanácsért forduljon egy hozzá értő forgalmazóhoz. A PANTHER DIGITAL 5.1 modellnél lehetőség van két DIN sötétedési tartomány kiválasztására:
DIN 5 - DIN 9 és DIN 9 - DIN 13. Válassza az előírt sötétedési tartományt a kazetta belső oldalán található kapcsoló segítségével a hegesztési feladatnak megfelelően. A beállított tartományon belül a megfelelő sötétedési fokozat a külső szabályzó gombbal választható ki. 

Késleltetés (DELAY) beállítása
A késleltetési időkapcsolóval (DELAY) a kivilágosodás idejét változtathatjuk meg 0.1 mp és 1.0 mp közötti tartományban. A hegesztő ív megszűnésével az érzékelők azonnal megszüntetnék az elsötétítést, de a fényesen izzó hegesztési varrat fénye még túl sok, zavaró az emberi szemnek. Bár ez a fény már nem feltétlenül káros sugárzás, de mindenképp kápráztat, munka közben fárasztó lehet. Ennek megakadályozásában segít a késleltetési idő, ami különböző hegesztési feladatoknál és személyenként is eltérő lehet. Ha alacsony áramerősségű hegesztésnél villog az LCD, akkor növelje a késleltetési időt is, ne csak az érzékenységet! Az akkumulátor töltését a kazetta külső oldalán lévő napelemek biztosítják. A töltöttségi állapotot az LCD kijelző bal felső sarkában található ikon jelzi. Ez a jelzés segít megállapítani, hogy rendben van-e az LCD kazetta alapvető működése. Ha a skála, töltés ellenére az akku kimerülését jelzi, akkor az akkumulátor cserére szorul. A kazetta alsó élén egy darab CR2450 típusú lítium akkumulátor található. Cseréje minden szerszám
nélkül kézzel, könnyen elvégezhető. 

Memória beállítása
A 3 leggyakrabban használt beállítás egyszerűen tárolható és újraaktiválható a képernyő jobb oldalán levő 3 MEMORY gombbal. A fejpajzs használatakor az utolsó ADF beállítások automatikusan tárolódnak (kb. 5 perc elteltével tárolva). A következő alkalommal, amikor elkezdesz hegeszteni, az utolsó beállítások automatikusan újra aktiválódnak. 
● Ha befejezett hegesztési beállításokat szeretne tárolni, nyomja meg és tartsa lenyomva a memória gomb egyikét ameddig a 9-es ikon abbahagyja a villogást.
● A tárolt memória aktiválásához nyomja meg a memória gombot.
Megjegyzés: csak hegesztési állapotban aktiválhatja a memóriát.
Váltson hegesztés módba, ha jelenleg a köszörülés funkciót használja.

Fejkosár beállítása
Mivel az ember fejének formája személyenként változik, munkahelyzetek és a megfigyelési szögek eltérőek.
 A kezelő a fejkosarat 5 paraméter szerint állíthatja be:
1. Válassza ki a szemmagasságot a fejpánt beállító gombokkal (25).
2. Válassza ki a látószöget szegmentált pozícionáló lemez (24) segítségével.
3. Állítsa be a fejméret kerületét a Fejpánt feszesség beállító gomb (19) megnyomásával és elforgatásával.
4. Válassza ki a szemnek az ADF-től való távolságát úgy, hogy a fejfedő csavarokat a fejfedő csúszkájára (18) lévő 5 nyílás közül az egyikre állítja. Győződjön meg róla, hogy mindkét oldal egyforma helyzetben van.
5. Válassza ki a fejkosár magasságát a blokk alátétek beállításával (17, 23) mozgassa felfelé vagy lefelé a blokk alátétet.
Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény