Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

MIG (CO) hegesztő huzal

Huzalelektróda: MIG-MAG védőgázas hegesztéshez


MIG-MAG védőgázas fogyóelektródás ívhegesztés, amelyet a köznyelv csak CO hegesztésként ismer, egy olyan hegesztési forma, melynek alkalmazása CO hegesztő huzal segítségével kivitelezhető. Ahogyan a nevében is szerepel, a hegesztés során a porbeles CO huzal folyamatosan fogy, 80-90%-a beépül a varratba, illetve a porbeles hegesztőhuzal fennmaradó körülbelül 10%-a hulladék lesz. Ezalatt a folyamat során az ívben kialakuló áram hője által fog megolvadni a porbeles huzal és az alapanyag. A porbeles CO huzal melletti védőgáz legtöbb esetben széndioxid (CO2), amelyet felválthat esetleg argon vagy más védőgáz is, valamint erre azért van szükség, hogy a CO hegesztő huzal által leolvadó ömledéket ne érje levegő (vagyis annak oxigén és nitrogén tartalma). A pisztolyból kiáramló széndioxid vagy más védőgáz segítségével tudjuk meggyújtani a hegesztőívet a porbeles huzal és a munkadarab között, amelyet aztán a leolvadó porbeles hegesztőhuzal segítségével ötvözünk. A kiáramló gáz továbbá védi a hegesztő huzal által generált ömledéket, valamint segít tisztán tartani a varratot is. Porbeles huzal webáruház felületén történő megrendelése mellett ilyen jellegű védőgázokat is egyszerűen beszerezhetünk.


A porbeles CO huzal (másnéven porbeles hegesztő huzal) valójában egy fémcső, amely különböző összetételű fémporral és egyéb anyagokkal van töltve, amelyek eltérő tulajdonságokkal bírnak, így különböző anyagokat is más és más összetételű porbeles huzal segítségével hegeszthetünk. A porbeles huzal előnyei hátrányai közé sorolható, hogy az egyszerű fémporral töltött hegesztő huzal fajtái igen olcsón beszerezhetők, azonban a speciális töltettel rendelkező porbeles hegesztőhuzal már magasabb árkategóriába sorolható. A porbeles huzal webáruház által forgalmazott fajtáit megtalálhatja különböző kiszerelésekben, valamint a porbeles huzal házhoz rendelése esetén nem kell az elszállítással foglalkoznia.


A porbeles hegesztő huzal több fajtáját különítjük el, így lehet nyitott vagy zárt, bevonattal rendelkező porbeles huzal, vagy anélküli, illetve egy- vagy többkamrás. A porbeles huzal előnyei hátrányai során elmondható, hogy főként acélok, ezen belül is rozsdamentes acélok hegesztéséhez a legalkalmasabb ez a fajta porbeles huzal. A CO hegesztő huzal és ezáltal a MIG-MAG hegesztés egy széles körben alkalmazott hegesztési módszer, amely nem csak annak köszönhető, hogy a porbeles hegesztő huzal sokoldalúan használható mind az iparban, mind a ház körüli barkácsolások során, de a használt hegesztő huzal felettébb jó kihozatallal rendelkezik. Metallurgiai szempontból tekintve a porbeles huzal előnyei hátrányai esetén fontos megjegyezni, hogy a képződő salak a porbeles hegesztőhuzal portöltetének hatására a varrat lassabban hűl le, így rugalmasabb és strapabíróbb munkadarabunk keletkezik. A salakot ezt követően el kell távolítani. Számos porbeles huzal webáruház keretein belül könnyedén megrendelhető, ahogyan azok a MIG-MAG hegesztőgépek is, melyek rendelkeznek hegesztő huzal előretoló görgőkkel. Ezen görgőknek köszönhetően ez a fajta hegesztés gyors, hiszen nem kell időt fordítanunk a hegesztő huzal pótlására, így fokozva a termelékenységet. A porbeles huzal előnyei hátrányai közül fontos megemlíteni, hogy porbeles hegesztőhuzal alkalmazása esetén nemcsak jó beolvadási arányt érhetünk el, de a porbeles CO huzal minőségét nem rontja a levegő páratartalma, így nem károsodik a hegesztő huzal. A CO hegesztő huzal használatával végzett hegesztés során a keletkezett varrat rugalmas lesz, ami növeli az anyag tartósságát. A porbeles huzal ismérve, a porbeles hegesztő huzal bevonata a létrehozott ív stabilizálása szempontjából is fontos. Ötvözés szempontjából a porbeles hegesztő huzal által leolvadt fém pótolni képes a kiégett alapanyagot, valamint eltérő vastagságú anyagok is összehegeszthetők porbeles hegesztő huzal segítségével.


Azonban a porbeles huzal webáruház felületén történő vásárlásánál is lényeges meggyőződnünk arról, hogy megfelelő összetételűt porbeles CO huzal kerüljön háztartásunkba. Számos CO hegesztő huzal közül válogathatunk igényeinkhez mérten, ám fontos szem előtt tartani olyan prioritásokat, mint például a porbeles hegesztőhuzal milyen anyagú munkadarabhoz lesz a legalkalmasabb. Valamint a porbeles huzal webáruház által forgalmazott CO hegesztő huzal megfelelő átmérőjű legyen hegesztőgépünkhöz, illetve a porbeles CO huzal megfelelő töltettel rendelkezzen. Előnyei közé tartozik, hogy a porbeles huzal webáruház keretein belül akár nagy kiszerelésben is megrendelhető.

Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény