Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Összeállító hegesztő mágnesek


Lelkes barkácsolók, kezdő vagy profi hegesztőszakemberek számára elengedhetetlen kellék egy minőségi szögbeállító mágnes ahhoz, hogy gyors és tartós munkát adjanak ki a kezük közül. 

 

Nagy segítség kis eszközzel

A hegesztő mágnes úgy nyújt nagy segítséget hegesztés közben, hogy a munkadarabot biztosan tartja, rögzíti és megfelelő szögben pozícionálja azt. A munkafolyamat sokkal gördülékenyebb lesz általa, így csak a pontos hegesztésre kell odafigyelni. Számos márka és forma lelhető fel a piacon, azonban a legismertebb és legkelendőbb szerszámok a lengyel Yato márkából kerülnek kézhez. Eszközeik kiváló minőségűek, hiszen profi szakemberek számára is el kell érnie a kívánt küszöböt, így aztán biztosan nem okoznak csalódást. Számos iparág alkalmazza őket, a hegesztéstechnikán túl lakatosmunkálatokhoz is hű szolgálatot nyújtanak. A legáltalánosabb talán a 90º-os szögű hegesztés például zártszelvények esetén, de egyszerűen beállíthatóak általa a feleakkora, azaz 45 º-os, vagy akár a 135 º-os szögek is szögmérő használata nélkül. Esetünkben a Mateweld termékek biztosítják ugyanezeket a paramétereket, hiszen alapvető és elvárható a biztos rögzítés és a pontos szögbemérés.

Szögbeállító mágnes nélkül nem érdemes elkezdeni hegeszteni, pláne akkor, ha számos alakzatban kell a munkadarabot összeilleszteni. A hegesztő mágnes nem csak biztos tartást ad, de kényelmesebbé és kevésbé megterhelővé teszi az alapanyagok összeillesztését. Ahhoz, hogy a végeredmény igényes legyen, érdemes beszerezni néhány ilyen mágneses tartót, így biztosan pontos és minőségi kivitelezésű lesz a szerkezet. Általános kialakításuk szerint megtalálhatóak rajta a 45 º-os, 90 º-os és 135 º-os sarkok, hiszen ezek a leggyakrabban szükséges szögek. Az azonos szögek mellett viszont különböző méretben is kaphatóak. A két acéllemez között lévő erős ferritmágnes a laposvasaktól kezdve a szögvasakon át, egészen az egyszerű fémlemezekig képesek mindent megtartani. A két kézzel történő biztos munkavégzéshez elengedhetetlen, hogy a munkadarabok stabilitására már ne kelljen figyelni. A szögbeállító mágnes rengeteg néven fut, így megtalálhatóak hegesztő mágnes, lakatos mágnes, mágneses munkadarabtartó néven is.

 

Mágneses szögbeállító segítségével egyszerűbb

Kapcsolható mágneses tartóink még egyszerűbbé teszik a használat utáni takarítást

 

Normál vagy kapcsolható?

A hegesztő mágnes nem csak egy egyszerű fém eszköz lehet, hanem létezik állítható és kapcsolható fajtája is. A kapcsolható kivitelezés nagy előnye, hogy bármikor demagnetizálható, vagyis mindössze egy kapcsolóval inaktiválható a mágneseződése, majd ugyanilyen egyszerűen lehet visszaaktiválni. Aprólékos, nagyon precíz munkáknál hatalmas segítséget jelent egy ilyen szögbeállító mágnes. Mechanikus működésüknek köszönhetően kisebb esély van az eszköz meghibásodására, míg a fémforgács könnyedén lesöpörhető róla. Egy jól felszerelt műhelyben mindkét fajtának helye van, úgy hisszük érdemes összeállítani egy vegyes tartalmú, jó minőségű hegesztő mágnes készletet. Így mindig megtalálhatjuk az éppen legoptimálisabb modellt, hogy pontos és precíz illesztésekkel végezhessük a munkát, valamint a végeredmény is hibátlan legyen.

Alapvetően nem bonyolult eszközökről van szó, hiszen mindössze néhány fémlemez és erős mágnest tart össze pár csavar, azonban nagyon fontos ezen alapanyagok megfelelő megmunkálása és összeillesztése. A mágnest közrefogó lemezeknek tökéletesen egyformának kell lennie, hogy pontos szöget zárjanak be. Az egész szerkezetet masszív burkolat borítja be (általában hőálló műanyag), amelyre azért van szükség, hogy a keletkező fémpor és apró fémdarabkák ne tudjanak bejutni a mágneshez. Belegondolva azért borzasztó nehéz lenne kitakarítani, pláne normál hegesztő mágnes esetében, ezért is kell tökéletesen zárnia a borításnak a két fémlemez közötti hézagot. Továbbá pont akkora mélyedés van kialakítva a törmelék számára, hogy az nagyobb összegyűlt mennyiség esetén se akadályozza a használatot.

 

Olcsó beruházás az egyszerűbb jövőért

Manapság egy mágneses munkadarabtartó már néhány ezer forinttól beszerezhető, mégis nagyon hasznos apróság, amely segítségünkre van a hegesztések során. Érdemes egyből egy jó minőségű szögbeállító mágnes beruházására törekedni, ami hosszú éveken át megbízhatóan kiszolgál majd mindennemű hegesztést. Persze a speciális és ipari méretű munkálatokhoz használt mágneses eszközök ára már igen borsos, viszont annál erősebbek, illetve egyedi dőlésszöggel rendelkeznek. A munkafolyamatok lerövidítése érdekében elengedhetetlen egy optimális mágneses munkadarabtartó használata, így nem kell kézzel tartani az alapanyagokat és közben másik kézzel hegeszteni.

 

A hegesztő mágnes barkácsoláskor is nagy segítség

Nem csak hegesztéshez, de szimpla barkácsoláshoz is kiválóan alkalmas eszköz

 

Minőségi termékek és silány utánzatok

Sajnos sok esetben lehet gyenge minőségű, pontatlan szögbeállító mágnes példánnyal találkozni, amelyeket potom pénzért kínálnak (nem mintha egy profi szerszám nagyon sokba kerülne), és cserébe silány terméket adnak. Az egymással szemközti élek dőlnek, véletlenül sem párhuzamosak és a mondott 45 º is valójában az 50 º-hoz közelít. Lehet, hogy szabad szemmel elsőre nem is tűnnek fel és csak használatuk után, a kész munkadarabon vesszük észre a hibákat, ekkor azonban már késő. Ezért is fontos, hogy mindig megbízható helyről vásároljunk. Ilyenkor érdemes megnézni a termékek alatti visszajelzéseket, amelyből legtöbbször kiderülnek milyen minőségű termékeket árulnak. Számunkra nagyon fontos, hogy csak és kizárólag olyan eszközöket és gépeket forgalmazzunk, amelyek maximálisan kiszolgálják jelenlegi és jövőbeli vásárlóink igényeit.


Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény