Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

IWELD hegesztőgépek

2019. november 06
3370
IWELD hegesztőgépek

Kis gépek nagy erővel

Az IWELD hegesztőgépek mára már közismert márkaként szerepelnek az inverteres hegesztők körében, hiszen az IWELD webáruház a legtöbb munkaterület számára forgalmaz megfelelő eszközt. Találunk köztük egészen apró „zsebgépeket”, kezdve az IWELD Gorilla PocketPower hegesztővel, vagy az IWELD Gorilla PocketForce termékcsaládon át az IWELD Pocketmig gépekig, amelyek legfőképpen otthoni alkalmazásra, kisebb munkák elvégzésére optimálisak. A kis méretű IWELD hegesztő nagy erőt rejt, ezzel szemben viszont hálózati igénye mégis csekélynek mondható. A nagy teljesítmény forrása az inverteres technológiának köszönhető, amivel még a kisebb IWELD hegesztőgépek is rendelkeznek. Működésük során minimális a hálózat terhelése, illetve alkalmazkodik a hegesztő aktuális teljesítményéhez. Az IWELD hegesztő rendeltetésszerű használata esetén a gép által nyújtott teljesítmény több, mint elegendő a házkörüli kisebb-nagyobb munkák elvégzéséhez. Kezdő hobbihegesztők számára, ezáltal ezermesterek részére is optimális választás barkácsoláshoz, valamint a hegesztőgépek kezelésének megtanulására egyaránt.

 

Az inverteres IWELD hegesztő lelke: az IGBT

Az IWELD Gorilla hegesztőcsalád kialakításánál is alkalmazott inverteres technológia elektronikája egy bizonyos IGBT elemmel rendelkezik. Az IGBT magyar megfelelője a szigetelt kapujú bipoláris tranzisztor, amely a MOSFET és a hagyományos bipoláris tranzisztor hibridjének tekinthető. Mindkét elem pozitív tulajdonságait örökölte, hiszen a bipoláris tranzisztorokhoz hasonlóan kis vezetési veszteség jellemző rá, viszont a MOSFET-hez hasonlóan nagy bemeneti impendanciával rendelkezik. Ez a technológia először 1979-ben látott napvilágot, amely az idő során a gyártástechnika fejlődésével egy nagyteljesítményű elemet eredményezett az elektronikában. Ahogyan a kisméretű hegesztőgépeknél, mint az IWELD Gorilla Pocketpower, úgy a közepes és nagyméretű hegesztőknél is bevált az efajta bipoláris tranzisztorok használata. Az IGBT-k több területen is kiemelkednek, ilyen a teljesítményerősítés például, vagy akár az áram- vagy a feszültségerősítés. Feszültségerősítés szempontjából a néhány száz volttól kezdve több kilovoltot elérhet, valamint áramerősség terén a néhány kiloamper a határ. Az IGBT-k további jellemzői a magas kapcsolási frekvencia, valamint a kis feszültségeség, vezérelhetősége feszültségfüggő. Összegezve ezt a technológiát, az IGBT alkatrészek magas minőségi értéket képviselnek azáltal, hogy biztosítják a minimális áramfelhasználást az IWELD hegesztőgépek számára, így kímélik a hálózati rendszert.

 

iweld gorilla pocketpower 190

 

Mit tud egy mini IWELD hegesztő?

Ahogyan a nagy testvérük, úgy a kis IWELD hegesztőgépek is rendelkeznek rövidzár védelemmel arra az esetre, ha az eszköz túláramot kapna, így nem megy tönkre az elektronika. Ha túl közel érintjük a hegesztőhuzalt a munkadarabhoz, az elektróda leragadhat, rövidzárlatot előidézve, a rövidzárvédelem ezt (is) hivatott megelőzni. Nem csak az IWELD CO hegesztő gépek rendelkeznek Hot Start funkcióval, amely megkönnyíti az ívgyújtást, ezáltal a hűvösebb vagy vastagabb munkadarabok sem jelenthetnek akadályt. Az IWELD inverteres hegesztő üzembe helyezését követően megnöveli az eredetileg beállított áramot, így az ívgyújtáskor nagyobb valószínűséggel kerülhetjük el a kezdési kötési hibákat. További automatikus elektronikai funkció az íverő szabályozás az IWELD Gorilla gépekben, vagyis az Arc Force beállítás, ami azt hivatott szabályozni, hogy egyes elektródák kevésbé fröcsköljenek. A hagyományos rutilos elektródáknál szinte elhanyagolható a jelentősége, viszont bázikus vagy cellulóz alapú bevont hegesztőpálcáknál csökkenthető vele a fröcskölés. Egyes gépeknél a beolvadás mélységét is befolyásolja ez a funkció, valamint a varrat minősége is szebb lesz.

 

Tekitse meg inverteres hegesztő kínálatunkat >>

 

Az IWELD webáruház által forgalmazott ipari MMA IWELD hegesztő sorozat egyik legkisebb tagja az IWELD arc 160 mini, amely mérete ellenére is épp elég izmos gép, akárcsak társai. Természetesen rendelkezik a fentebb felsorolt technológiákkal, mint az Arc Force, a Hot Start vagy az Anti-Stick funkciók. Az IWELD arc 160 mini súlyából adódóan optimális otthoni barkácsmunkákhoz, hiszen súlya nem éri el az 5 kg-ot. Hegesztőáram tartománya eléri a 150 ampert, beépített IGBT technológiája mikroprocesszor vezérlésű. Az IWELD arc 160 mini rendkívül kompakt mérete mellett megfelelő teljesítményt nyújt, kezelése egyszerű. Mint minden IWELD inverteres hegesztő, úgy az IWELD arc 160 mini is rendelkezik túlmelegedést és túlterhelést megelőző védelemmel. A bevont elektródás hegesztő inverterben beépített VRD funkcióval is, melynek lényege, hogy biztonságos mértékre legyen csökkentve a feszültség értéke. Amennyiben helytakarékos inverteres hegesztőgépet keresünk, az IWELD arc 160 mini jó választásnak bizonyulhat. Az IWELD arc 160 mini alapfelszerelés lehet a háztartásban minimális beruházással, illetve más helyszíni munkák esetén is könnyedén magunkkal vihetjük.

 

iweld arc 160 mini

 

IWELD CO hegesztő gépek

Az IWELD hegesztőgépek egyik kiemelt tagja az IWELD Pocketmig hegesztők, amelyek már digitlális LED kijelzőt is kaptak. Az IWELD Pocketmig gépeknél megmaradt az MMA hegesztési lehetőség, ezt egészíti ki a CO2 és kevertgáz választási lehetőség. Ezér az IWELD CO hegesztő esetében, a bevont elektródás hegesztési üzemmódban természetesen elérhetők a Hot Start és Arc Force funkciók. Az IWELD inverteres hegesztő technika szintén megmaradt, úgyhogy a vékony munkadarabok és a vastag acélszerkezetek sem jelenthetnek akadályt egy IWELD Pocketmig számára. A hegesztőgépház tartalmazza a polaritásváltó egységet a minimális sérülések elkerülése érdekében. Ez az IWELD CO hegesztő 5 kg-os huzaldob befogadására alkalmas, illetve a hegesztőáram tartomány elérheti akár a 190 ampert. Az IWELD CO hegesztő alaptartozéka a CO munkakábel, gázbekötőcső, testcsatlakozó és az elektródafogós munkakábel. Az IWELD Pocketmig alumínium hegesztésére is használható speciális elektróda segítségével, így a gép könnyűfémhegesztő tulajdonságai jól kihasználhatók. Ez a fajta IWELD CO hegesztő többfunkciós, amely védőgáz nélküli porbeles hegesztőhuzallal képes szép varratokat készíteni. 2T és 4T hegesztési mód is elérhető, azaz dönthetünk a rövid hegesztés mellett, vagy a gombnyomásra leálló áramellátást is az IWELD Pocketmig esetében.

 

Tekitse meg CO hegesztő kínálatunkat >>

 

Az IWELD Gorilla termékcsalád

Ha aprócska IWELD inverteres hegesztő kerül szóba, akkor gyakorlatilag az IWELD Gorilla PocketPower hegesztőről beszélünk. Ezek az IWELD inverteres hegesztő gépek méretüktől eltekintve nagy munkára képesek, viszont amilyen kicsik, olyan könnyű őket kezelni. Hordozhatóság szempontjából nagyon nem mindegy, hogy egy majdhogynem maroknyi méretű gépet viszünk magunkkal, mint az IWELD Gorilla PocketPower, vagy esetleg egy koffer nagyságú hegesztőt húzunk magunk után. A mobilitás mellett nagy előnye, hogy kielégítő teljesítményének köszönhetően megfelelő varratminőséget biztosít még kerti barkácsmunkák során is. Az IWELD Gorilla PocketPower kevés tapasztalattal rendelkezők számára is jó választásnak bizonyulhat, hiszen könnyen elsajátíthatók vele a hegesztés alapjai. A hegesztést továbbá olyan automatikus funkciók segítik, mint az Arc Force, a Hot Start vagy az Anti Stick. Az IWELD Gorilla PocketPower továbbá túlmelegedés és túlterhelés elleni védelemmel is rendelkezik, ezáltal a gép élettartama is meghosszabbodik.

Kicsivel nagyobb IWELD hegesztő, bár alig feltűnően különböző az IWELD Gorilla PocketForce 200 IGBT. Ahogyan nevéből is látszik, azonban az IWELD Gorilla sorozat minden hegesztőgépére vonatkozik, hogy fejlett IGBT technológiával rendelkeznek. Ennek köszönhető az IWELD Gorilla PocketForce gépek precizitása, megbízhatósága és az ebből adódó könnyen kezelhetősége is. Az IWELD Gorilla PocketForce egyik előnyös tulajdonsága, hogy védőgáz nélkül használható, ezért akár a szabadban, így építőiparban is hatékonyan használható. Ahogyan az IWELD Gorilla termékcsalád tagjainál tapasztalható, az IWELD Gorilla PocketForce is rendelkezik túlterhelés és túlmelegedés elleni beépített funckióval a gép védelme érdekében. Az Arc Force funkció állítható, illetve a digitális kijelzőn túl rendelkezik Hot Start és Anti Stick konfigurációval is. Az IWELD Gorilla PocketForce jelentősen leegyszerűsíti a hobbihegesztések és ház körüli barkácsmunkák kivitelezését.

 

iweld webáruház gorilla pocketpower pocketforce

 

Az IWELD webáruház termékösszefoglalója

Az IWELD webáruház termékei igyekeznek az ipar minden területét kellőképpek kielégíteni, ennek érdekében nem csak az IWELD hegesztőgépek lehetnek középpontban. Az IWELD webáruház által forgalmazott plazmavágók és varrattisztítók éppúgy megrendelhetők, mint a kiegészítő tartozékok, hegesztőpajzsok vagy más munkavédelmi eszközök. Az IWELD inverteres hegesztő család több tagja is kapható, mint például az IWELD Gorilla termékek, akár kis hegesztőre, akár nagyobb ipari gépre lenne szükségünk. Az IWELD webáruház keretein belül kapható, hegesztőkhöz szükséges egyéb elemek, mint például a porbeles huzalok egyaránt beszerezhetők egy helyen.

 

Új MATEWELD inverteres hegesztők

ÚJDONSÁG! A MATEWELD Hungary képviseletében új termékekkel bővült a kínálatunk, melyek minőségét és erejét többek közt a legmodernebb gyártástechnológia garantálja. Vásárlóink véleménye eddig maximálisan pozitív, kíváncsiak vagyunk az Önére is! Próbálja ki most kiterjesztett 60 napos pénzvisszafizetési garanciával, ráadásul most bevezető áron vásárolhatja meg! Új MATEWELD Hungary gépeinket keresse az MMA és a CO MIG-MAG inverteres hegesztőgépek között!

 

Tekitse meg inverteres hegesztő kínálatunkat >>

 

Címkék
Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény