Menü
+36309689279 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36309689279 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
1 890 Ft
Sarokcsiszolók

Ma már nem igen találkozunk, olyan emberrel, aki ne tudná, hogy mi az a flex gép. Ha mással nem is, de a hangjával bizonyosan kapcsolatba került, hiszen olyan változatosak a felhasználási területei, hogy nemcsak a szakiparosok kezében fordul meg, de számos otthonban is megtalálható.
A flex elnevezés története, hogy anno az első ismert sarokcsiszoló az észak-vesztfáliai Flex cég gyártmánya volt. Hatékonysága miatt igen gyorsan nagy népszerűségre tett szert és a köztudatba ivódott. Ezután már csak nemes egyszerűséggel a sarokcsiszolót márkájától függetlenül flexnek nevezték.

Mára az áruházak polcai a sarokcsiszolók töménytelen márkájával és típusával vannak tele. Egy avatatlan kéz számára igen nehéz megtalálni a tökéletes modellt. Ezért adunk  iránymutatást, hogy mely szempont alapján érdemes nekilátni a keresgélésnek. 

A kérdés, kis flex vagy nagy flex?

Három csoportba kategórizáljuk termékeinket, ez a 3 csoport a barkács, kisipari-ipari, és a nagy ipari - prémium kategóriás sarokcsiszolók. A három csoport között, akár 2-3 szoros teljesítménykülönbség is lehet. Így a barkács csoport részét csak a 115mm-től a 125 mm-es tárcsaátmérőig terjedő gépek képezik, az úgynevezett egykezes gépek. Érdemesebb lehet a 125mm-es sarokcsiszoló gépet venni, mert tovább tart rajta a flexkorong a 115mm-el szemben. A másik kettő csoportban az e fölötti gépek a 230mm-es tárcsaátmérőig terjedő gépek is megtalálhatóak, ők lesznek a kétkezes nagyy ipari gépek.


Milyen vastag fémet vágunk?

Ha vastag a vágandó anyag, mindenképpen a nagy sarokcsiszoló a megfelelő. Egy 230mm-es nagy flex egy új lappal kb. 70mm-et képes átvágni. A kis sarokcsiszoló és egy új, nem kopott 125mm-es vágókorong párosnál ez az érték kb. 35mm. Kisebb vágásokra, kisebb varratcsiszolára és kis helyekre a kis sarokcsiszoló a megfelelő. Nagyobb vágásokhoz, nagyobb csiszolához már a nagy flex kell.


Barkács vagy profi/ipari sarokcsiszoló?
Avagy mennyi ideig használjuk egyhuzamban?

Ha a sarokcsiszolót időszakosan használjuk max 1 óra folyamatos használatnál, elég a barkács sarokcsiszoló. Ha ennél többet megy folyamatosan (az mindegy ha csak havonta egyszer) akkor mindenképpen a magasabb kategóriát, minumum a kisipari-ipari felhasználásra alkalmas gépek ajánlottak.


Mikor jó választás az ipari sarokcsiszoló?

Akkor ha "mindenki használja", üti vágja, extrém terhelésnek, pornak, folyamatos megállásnélküli használatnak van kitéve. Vagy egyszerűen szeretnénk egy profi sarokcsiszoló gépet használani a munkánkhoz.
Azonban bármilyen sarokcsiszoló gépet is használunk ha porzó anyagot vágunk, munka után fúvassuk ki 
levegővel.

Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény
 • 5000+
  elégedett vásárló
 • 30 napos
  pénzvisszafizetési garancia
 • 100%
  megbízható bolt
 • 100%
  minőségi termékek